Hogyan kezdjünk neki?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Próbáltam utánna nézni a neten de összekavarodtam teljesen:(

Szeretnénk nyitni egy fodrászatot de nem tudjuk hogyan kezdjünk neki? Mik az első lépések? Hol kezdjünk neki? Ha valaki tudna segíteni és részletesen, érthetően leirni mi kell egyáltalán hozzá (a pénzen kívül persze) az hatalmas segítség lenne.

Köszönöm 🙏

2020. nov. 30. 14:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Vállalkozás fog kelleni, legalább egy egyéni vállalkozás. Ide kell egy ember legalább, akinek van végzettsége (lehet maga a vállalkozó is). Be kell jelentkezni a NAV-hoz, önkormányzathoz, kamarához. Számlázót választani, szintén jelenteni a NAV részére, pénztárgépet intézni. Ezek után még lesz kismillió teendőd és már csak annyi lesz hátra, hogy várod a vendégeket :)
2020. nov. 30. 14:29
 2/10 anonim ***** válasza:

Első körben vagy elkezded elolvasni és megérteni a törvényeket, vagy keresel olyan szakembert, aki segít (persze ezt nem fogja ingyen tenni).

A GYK alapján még senki nem tanult meg vállalkozást indítani, amit első írt az 100%-os válasz, de kb semmire nem elég, mert elég összetett egy cég indítása, ő meg nyilván nem fog órákat magyarázni itt.

2020. nov. 30. 15:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Szívesen tartok neki órákon át tartó magyarázatot is, de azt természetesen már kiszámlázom :) Itt az oldalon segítek amiben tudok, de azért komplett vállalkozásépítést nem vállalok ingyen :)
2020. nov. 30. 15:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Igen, erre céloztam neki, hogy keressen szakértő segítséget (akár itt a GYk-n, vagy bárhol máshol, az nem számít), de az már nem ingyen lesz.

Tapasztalatom szerinte az emberek ingyen szeretnék ezt, ezért próbálják magukat egy fórumon mindenről kiokosítani. Nem szokott menni :)

2020. nov. 30. 15:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Akinek van egy kis affinitása hozzá, az tud tájékozódni net, fórumok, törvényi leírások alapján egyébként. De tapasztalatom szerint ez igen ritka.
2020. nov. 30. 15:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a kedvencem az a kérdező volt, aki kb 20 kérdést tett fel egy postban

Viccből beírtam, hogy persze, szívesen összedobok neki egy teljeskörű piackutatást, azt kiértékelem, és írok az alapán neki egy üzleti tervet, de ez legalább 1 hét megfeszített munka, így nem megy azonnal...

Nem rám ír egy hét múlva, hogy készen vagyok e :D

2020. nov. 30. 15:48
 7/10 anonim ***** válasza:

"Akinek van egy kis affinitása hozzá, az tud tájékozódni net, fórumok, törvényi leírások alapján egyébként. De tapasztalatom szerint ez igen ritka."

Nekem van affinitásom, sőt valamennyi szaktudásom is a témábna. Mégis szakértő segítséget kértem, mert egyszerűen nem volt időm s energiám mindazon végigrágni magam, ami ilyenkor szükséges, amikor némi pénzért cserébe valaki megfogta az elején a folyamatot, és nekem főként csak aláírnom kellett, intézett mindent ott és akkor, amikor arra szükség volt.

Nekem csak az utána nyomozás többe került volna, mint amit kifizettem

2020. nov. 30. 15:50
 8/10 anonim ***** válasza:

#7 - tökéletesen egyetértek veled, szerintem is ez a jó hozzáállás. És nem azért mondom, mert ez a szakmám.

Nálunk ma pl csapcsere lesz otthon. Amit simán meg tudnék én is csinálni, de nem akarok elbaszni vele 1,5-2 órát, hanem inkább hívtam egy vizest, aki max 0,5 óra alatt végez vele, én meg csinálhatom nyugodtan a dolgomat.

2020. nov. 30. 15:52
 9/10 anonim ***** válasza:

#6, milyen amatőr már, itt kérdezget, hogy készen vagy-e :D

Én nem szórakoznék ilyesmivel, egyből mennék a bíróságra, hogy tetszik látni, itt valaki tett nekem írásban egy kötelezettségvállalást ingyen és bérmentve, az általa írt határidő letelt, nyomozzák ki IP cím alapján hogy ki volt az és kötelezzék az elmaradt hasznom megtérítésére:P

2020. nov. 30. 16:28
 10/10 anonim ***** válasza:

9: egy perc alatt produkálnék egy kb 5 soros anyagot, mivel a munka minőségére és a DOD-ra nézve ugye nem volt semmilyen kitétel :D

De amúgy kíváncsi lennék a rendőrök fejére, amikor előadnád nekik, hogy emiatt kellene nyomoni :P

2020. nov. 30. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!