Ha én itthon a 3D nyomtatómmal készített alkatrészeket nagy számban eladhatom?
Van itthon egy elég komoly 3D nyomtatóm. Ha gyártok pl 200db akkumulátor átalakítót, hogy AAA elemmel is menjen az AA-s készülék akkor azokat eladhatom? Vagy legyen bármi más. GoPro kamera tartó.
Vagy kell hozzá valamilyen cég, vagy adózni utána.....
Ember. Ki mondta, hogy ezeket mind most csináltam? Ki mondta neked, hogy az elmúlt pár órában kerültek felszerelésre a napelemek?
Csupán megosztottam pár infót.
Biztos, hogy gazdasági tevékenység? Mert ha én eladom a 40 db lábosomat az nem az. Ez miért az?
"Mert ha én eladom a 40 db lábosomat az nem az. "
Ki mondta, hogy nem? Amúgy miért ne lenne a gyártás az?
Akkor szerinted micsoda? Tényleg azt hiszed, hogy legyárthatsz és értékesíthetsz valamit bármilyen adóvonzat nélkül?
Egyébként alapovető külömbség van a használtcikk és az újan gyártott eladása között.
Utóbbi orgazdaság/hamisítás/ iparjogvédelem megsértése..
(-> NAV Merkúr bevetési csoport rádborítja a házat is...)
Az elsőt meg magánszemélyként évente 800.000 forintig csinálhatod adómentesen, de van amihez minden esetben adásvételi kötelező pl mobiltelefon, vagy autó.
Tényleg gyártás. Akik ezzel foglalkoznak, azok többnyire a nyomtatás tevékenységet szokták felvenni rá. Ez nem megfelelő, mert a nyomtatás tevékenyégi körök alatt hagyományos nyomtatást értenek (szöveg papírra nyomtatása), ezért gond lehet ha az adóhatóság utánanéz, hogy valójában milyen tevékenység történik.
Amíg be nem vezetik a 3D nyomtatás tevékenységi kört, addig ez műanyag termék gyártás.
A gyártáshoz kérnek megfelelő, kapcsolódó közép, vagy felsőfokú végzettséget és bejelentésköteles.
Azt is figyelembe kell venni, hogy a gyártott termék gyártása engedélyezett-e, vagyis nem valaki más által tervezett, vagy gyártott termék másolata, van-e licenc a gyártáshoz. Máskülönben hamis termékként kezeli az adó és vámhatóság.
Ha bizonyíthatóan saját tervezésű, egyedi termék, akkor nem kell licenc, vagy engedély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!