Árverezi a házam a bank, a kertből kivághatom és eladhatom a fákat?
Nem, engedély nélkül szinte biztos, hogy nem. Olvasd el a cikket és nézz utána a helyi önkormányzat szabályozásának, de amennyi pénzhez ebből juthatsz, azért nem éri meg a bírságot kockáztatni.
Nem említettem, hogy a tulajdonosváltás miatt tilos. A saját telkeden sem vághatod ki a nagyobb fákat semmiképp, de általában a kisebbeket is csak engedéllyel.
Szóval a közhiedelemmel ellentétben a saját telkeden, egyedüli tulajdonosként sem teheted meg ezt.
Még gyilkosságot is meg lehet úszni, nemhogy a saját telekre vonatkozó szabályokat. De ha mégsem sikerül megúszni, azért meg tudja ütni az ember a bokáját, főleg, hogy igazából ha kapsz is engedélyt a fa kivágására a telkeden, utána pótolnod is kell azt, tehát ültetni helyére egy másik fát.
Mondjuk ez is főleg ökölszabály, van kevésbé szigorú önkormányzat. Na meg persze más kérdés, hogy jó-e a szabályozás és főleg értelmes-e, ez a kérdésnek nem volt tárgya.
Elvileg saját telken egy bizonyos méret felett csak gyümölcsfákat vághatsz ki anélkül, hogy bejelentenéd az önkormányzatnál.
Gyakorlatilag meg nincs idejük ezzel foglalkozni, értelme sincs, meg a végén úgyis engedélyeznék, így ez egy felesleges munka mindenkinek. Mármint a bejelentgetés. Én még olyannal nem találkoztam aki bejelentgette volna, hogy kivág az udvarán egy fát.
Az biztos, hogy én amit úgy ítélek meg mindig is ki fogom vágni.Persze ültetek is. Ez az élet rendje.
Ha már biztos hogy a bank tulajdona lesz, akkor vágd ki meg amit lehet termelj ki onnan.
Mit tudnak csinálni? Kb semmit.
Nem fog a bank beperelmi ilyenek miatt, már azzal is jól járt hogy elveszi a házad!
5 m3 fa nem fogja izgatni őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!