Kisvárosban megéri e nyitni egy kis menüztető éttermet?
Sziasztok!
Kisebb 40-100 ezres kisvárosban Magyarországon, ott ahol sok turista jár megéri e nyitni egy éttermet? Gondolkodok a költségeken és nem tudom mennyire lenne jövedelmező, ha kivennék egy 30-40 négyzetméteres vendéglátó egységet, ahol elvitelre lehetne kérni 1 leves, 2 főétel menüt. Köztudott, hogy kicsi országunkban szeretnek olcsón vásárolni az emberek. Vajon megérné e egy minőségi menüs helyet bérelnem?
A havi bérleti díj 80 ezer Ft körül mozog.
Ha bejelentem magam 8 órában és nem lenne más dolgozóm, az 80-100 ezer Ft.
A rezsire 40-50 ezret számolok.
220000 Ft-ba kerülne csak ez havi szinten
Vajon 1200-1500 Ft-os árakkal ha eladok kb napi 40-50 menüt, ami elég jó vajon megérné e fönntartani a helyet?
Akkor még a nyersanyag árakról nem is beszéltünk.
Van valakinek hasonló tapasztalata, ötlete?
Nyitott e már valaki saját vállalkozást?
Köszönöm.
Ja, és még valamit. Sokkal több pénzzel számolj amit fizetned kell. A rezsi összeg például túl kevés. Engedélyek, élelmiszereket megvenni, megfeleló módon elkészíteni stb. Ha neked nincs vendéglátós végzettséged, akkor kell valaki akinek van. Kell egy könyvelő aki intézi a pénzügyi deolgaidat, befizetéseidet. ( adó, Tb stb)
Jó ha tudod. Minden vállalkozás első 3 éve inkább veszteséges vagy stagnál, de sosem nyereséges. Kell pár év, hogy igazán beinduljon.
Nem elképzelhetetlen, de már boldog boldogtalan ezt csinálja. A nagyobb éttermek is menüztetésből élnek 900-1200-as áron. Elvitelre meg eleve nem tudsz 5%-os áfát sem számolni, így kevésbé éri meg.
Nekem volt egy hasonló 2 és fél évig Egerben a vár mellett tavaly náyrig, de nem turistákra épült, hanem diákokra. 790-990-es menüvel fenntartható volt, 55%-os elábé mellett is. Bérleti havi 50 volt, rezsi másik 50-70 ezer. Napi 50.000-es forgalommal, de csak 22 nmes volt, amit kinőttem. Átköltözünk a piacra, ott leesett a forgalom, de rendezvény étkezetetésből tudtuk kompenzálni. Most költözünk át egy 43 nmes teraszosba, a város kertvárosi részén szintén havi 50-ért, de kiépíteni ki kell előbb a haccpnek megfelelően a helyet, és a kínálat is változik, meg az árak mivel házhozszállítást is tervezünk onnan majd jövőre.
Ismerősnek segítettünk idén tavasszal Pesten nyitni egy kis pavilont, 19 nmen van,- egy fagyasztó nem fére be - :-), fekete-fehér öltöző az ruhazsák felakasztva, stb. De egymaga már nem is bírta, így alkalmazottat kellett felvennie, de plusszos a dolog, igaz ő nem menüztet, hanem külön étlapon, meg napi speciálba kínál 15 féle kaját,napi levest, stb. Ezzel így napi 160-200-at megcsinál, havi 3 millió körül áll most és pluszos. Tervezi a házhosszállítást, de ahhoz bérelnie kelle egy nagyobb helyet is jó eséllyel plusz ember a kiszállításra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!