Társas vállalkozásnál mennyire ellenőrzik a végzettség meglétét?
Kőműves vagyok és szeretnék alapítani egy betéti társaságot viszont az a problémám, hogy nincs olyan dokumentumom amivel igazolni tudom a végzettségem. Gondoltam arra, hogy elmegyek egy OKJ vizsgára de ezzel az a gond, hogy sajnos nincs általános iskolai bizonyítványom enélkül pedig nem jelentkezhetek.
Szóval itt vagyok több évtizedes szakmai tapasztalattal a hátam mögött és szeretnék vállalkozó lenni bizonyítvány nélkül. Van valakinek ötlete, hogy ezt hogyan tudnám megvalósítani?
Egyébként a végzettség nélküli tevékenység folytatást mennyire büntetik?
Olvastam, hogy ha betéti társaságot alapítok akkor nem szükséges bemutatnom a bizonyítványom. Ez valóban igaz? Tényleg sehol sem fogják kérni a végzettségem pl. kamara?
Ha sikerül alapítanom valamilyen céget akkor a későbbiekben persze fel fogok venni valakit akinek van bizonyítványa mert egyedül nem fogom bírni de addig valahogyan jó lenne megoldani, hogy dolgozhassak.
Minden segítő választ előre is nagyon köszönök! :)
Na, hàt ahhoz kèpest a kft- t èpp hogy nem ajànlottam a leirtak miatt sem. Sem a katas bt-t.
Ha csak kifelè veszi a pènzt, akkor sehova nem fog fejlődni a cège, 1 Ftot nem fog èrni a bt-je ès ipaval egyitt mar vesztesèget termel.Bt-t nem a kata miatt gondolja a kèrdező szerintem hanem szimplàn azèrt mert nincs kèpesitèse a tev. Körhöz.Erről szól a kètdès is. Erre kapott olyan vàlaszt hogy kata vagy kft 😂😂.
Onnantól fogva meg kataskènt maradnak a fusi melók, mert nagyobb projektet be se fog tudni vàllalni tőkeinjekció lehetősègènek hiànyàban.😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!