Milyen vállalkozást érdemes indítani ha csak mellékállásban csinálnám és a havi bevétel kb. 25-35.000 Ft lenne?
Figyelt kérdés
2020. szept. 8. 13:52
1/7 anonim válasza:
Most konkrétan vállalkozási formát kérdezel? Vagy adózási módot? Vagy tevékenységet? Vagy mire gondolsz?
2/7 anonim válasza:
Mihez értesz? Mivel foglalkozol?
3/7 anonim válasza:
Őszintén megmondom ezzel a várható bevétellel szerintem nem érdemes vállalkozni. A katát vágom, szokták mondani az a legkedvezőbb, de másodállásban azt se éri meg csinálni 360 ezres éves bevétel alatt, és akkor maradt 5000 Ft a zsebedben. Ez a 12*25 ezer adó, az 50 ezres ipa + kamarai díj.
Nem tudom pontosan, hogy van-e NAVnak valami megoldása ilyen kicsi bevételre, amivel a zsebedben is marad pénz és nem csak az adóra telik belőle...
4/7 anonim válasza:
Van megoldás ilyen kis bevételre is, de aki a katát mondja a legkedvezőbbnek az fixen nem ért hozzá. Ha a kérdező leírná, hogy mit szeretne, akkor tudnék neki segíteni, de így infó nélkül elég nehéz.
5/7 A kérdező kommentje:
Elnézést a késői válaszért. Jegyzőkönyvvezetésről lenne szó kb heti egy alkalommal, azóta kicsit próbáltam tájékozódni, a kata tényleg nem érné meg ekkora bevételnél, esetleg adószámos magánszemélyként átalány költséghányad (10%) alkalmazásával lehet ilyet csinálni? Nem sikerült még megtalálni kimondottan ezt a tevékenységi kört ennél az opciónál de voltam a NAV-nál és adtak egy nyomtatványt, amivel lehet igényelni adószámot de nekem ez se volt teljesen tiszta, mert azt mondták hogy a tevékenységet nekem kell kikeresni valahonnan, bár lehet hogy rosszul értettem.
2020. szept. 11. 15:39
6/7 anonim válasza:
Sporteseményen lennél jegyzőkönyvvezető vagy hol? Ezt simán alkalmi munkaként lehetne csinálni egyébként, vagy megbízási szerződéssel, fix, hogy emiatt nem kérnék adószámot.
7/7 A kérdező kommentje:
Ez ilyen pszichológiai, igazságügyi szakértői véleményhez kapcsolódó jegyzőkönyv.
2020. szept. 11. 17:19
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!