Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyi idő megcsinálni egy Kft-t?

Mennyi idő megcsinálni egy Kft-t?

Figyelt kérdés
Megvan az ügyvéd, könyvelő, mondjuk holnap mennék az ügyvédhez... mennyi idő múlva számíthatok arra, hogy kiállíthatom az első számlámat?

2020. aug. 12. 10:07
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Ha minden jól van beadva, akkor kb 3 nap alatt bejegyzik

Mi júli 31-én este adtuk be a cégbíróságnak a kérelmet, augusztus 3-án be lett jegyezve a kft.

2020. aug. 12. 10:15
 2/5 A kérdező kommentje:
igen, csak a könyvelőnek meg az ügyvédnek is kell valami dokumentumot készíteni, nem? tehát én még ott tartok, hogy kiválasztottam ezt a két személyt.
2020. aug. 12. 10:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezért írtam, hogy beadástól számítva. Az ügyvéd elkészíti a társasági szerződést, tagjegyzéket, aláírásmintát, stb, beadja a cégbíróságra. Ha jó a cégnév és jól adta be a papírokat, akkor onnantól kb 3 nap alatt bejegyzik. Ha bejegyezték, akkor már lehet is számlázni, mert a különböző bejelentkezésekre, bankszámlanyitásra, stb 8-15 nap van általában.

Az, hogy az ügyvéded mennyi idő alatt készíti el és adja le a cégbíróságnak a dolgokat, azt mi itt nem tudhatjuk.

Én a könyvelői részéhez értek, azzal foglalkozok, ha minden adat rendelkezésre áll, akkor a könyvelő a kötelező dolgokat egy délután alatt simán elvégzi (de ettől függetlenül számlázni lehet már). Szabályzatokat se felejtsd el, nagy valószínűséggel kötelezett vagy a készítésére.

2020. aug. 12. 10:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Én hétfőn ügyvéddel aláírtunk mindent, szerda reggel már bejegyezték a kft-met. Kft-t könnyű létrehozni. Megszüntetni nehéz, 9 hónapig tartott megszűntetni.
2020. aug. 12. 13:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor ott lehetett valami bibi. Tartozások voltak vagy kintlévőségek? Mert amúgy egy egyszerűsített végelszámolás 2-3 hónap alatt átmegy, de még a sima is 5 hónap. Felszámolásnál vannak már problémák, az akár évekig is húzódhat.
2020. aug. 12. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!