Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hol tudnám életem munkáját, (...

Hol tudnám életem munkáját, ( családi ház, ipari ingatlanok és ezek berendezve ) 4 millió EUR-ért eladni?

Figyelt kérdés
2010. aug. 1. 21:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Gondolom ingatlanközvetítőkön keresztül. Már ha valóban ér ennyit az ingatlanod és nem csak afféle "magyar túlárazás" van a dolog mögött. Eladni persze el tudod, csak nem biztos ilyen sokért.
2010. aug. 1. 21:41
 2/11 anonim ***** válasza:
Négymillió euró? Az kb. egymilliárd forint. Biztos érnek azok az ingatlanok annyit?
2010. aug. 1. 21:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem komoly.
2010. aug. 1. 21:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Ó lelkem ez nagyon tré kamu:DD
2010. aug. 2. 07:46
 5/11 A kérdező kommentje:

...szerintem világos és egyértelmű volt a kérdésem. okos tojások nem a kérdésre adott válasszal méltattak, hanem hozzáfűzött kéretlen komment-el. Ilyenektől mentsen meg ... Ha a véleményükre lettem volna kiváncsi akkor másképpen teszem fel a kérdést... pofon egyszerű.

Más! Az ingatlan forgalmozók "gyengék" ezen a területen. A megkínált ingatlanokat valamilyen médián keresztűl megjelentetik és várnak a vevőre...Esetemben ez nem járható, nagyobb odafigyeléssel, személyes kiajánlással tudom csak elképzelni. Például külképviselet, vállalkozások, stb.

2010. aug. 2. 10:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Tipp: ingatlanközvetítő portálokon keress hasonló hirdetést és keresd meg az ottani közvetítőt: hátha találsz olyat, akik erre specializálódtak, és nem lakóingatlanokban utaznak, mert azok tényleg nem érnek sokat ebben :) Vagy keress meg országosá-nemzetközi hálózatot, például CDC vagy Duna house.
2010. aug. 2. 18:27
 7/11 anonim ***** válasza:

Hát persze. el tudom képzelni, ahogy az életed munkáját az a 4 millió eurót összerakosgattad.

Ha ilyen értékű ingatlanod lenne, akkor nem itt kérnéd a választ rá.

1,2 milliárd forint értékű vagyonnal benne lennél a 200 leggazdagabb magyar között.

Ugyan, menj má.

2010. aug. 2. 20:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem gumtree.co.uk

Én felraktam oda a lakásomat, rövid időn belül 3 különböző angol is felkeresett érdeklődni.

2010. aug. 2. 20:40
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a most már hasznos válaszokat. A kérkedőknek írom, hogy nem sürgős eladnom az "élet művemet", nem vagyok annyira rászorulva. Valóban, azért van önkritikám az ingatlanokat illetően. Az össz értékük kb. 500 milla akkor ha külön külön történne az eladásuk. Egyben már nagyobb az értéke, főleg ha hozzá teszem a korábbi forgalmi számokat, milliárdos évi forgalmakat csináltunk. Nem vágyom a leggazdagabbak táborába, de azok sem az élükre állított húszezresekben a leggazdagabbak, hanem a nevük alatt szereplő vagyonuk és érdek befolyásuk alapján. Mivel működő cégről van szó, így a leendő új tulajdonosnak is segítségére lehetünk a kialakult kapcsolati rendszerünkön keresztűl. Most, hogy már ennyire beleástuk magunkat a motíváló háttérbe, elárulhatom, hogy külföldi érdeklődőkre számítok. Lehet kínai, orosz vagy izraeli, de más nyugat európai is elképzelhető. A két telephely, Kelet-magyarországon és Tökölön található. A családi ház a Kelet-magyarországi mellett. A vállalkozáshoz tartoznak még a raktári berendezések és 11 db szállító jármű. Tippként mondom, hogy Kelet-európai disztribúció ellátására is alkalmasak az ingatlanok, fűthetőek a raktárak.

Talán ennyit még szükségesnek láttam hozzáfűzni a gondolathoz. Tudom, hogy a milliárd az egy nagy szám, egyben kifizetve szinte elérhetetlen, de ki tudja? Akinek erre van ennyi pénze, miért ne? Egyébként is a jó üzletek "spontán" köttetnek. Amivel csak macera van az már nem olyan tuti... Próba-szerencse alapon.

Köszönöm szépen a válaszadók türelmét és válaszát. További szép napot minden ide tévedőnek!

2010. aug. 3. 09:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nyugtassál meg, hogy csupán viccnek szántad a kérdésedet. Ennyire süket ugyanis nem lehetsz. Nehezen tudom elképzelni, hogy képes lennél egy ilyen értékű céget vezetni, ha ennyire nem vagy tisztában alapvető dolgokkal.

Ha van egy működő céged, akkor az nyilván jóval többet ér, mint a mérlegben szereplő eszközök (ráadásul te még ezeken belül is csak az ingatlanokat említed), hiszen ha ez nem így lenne, akkor jobban járnál ha ezeket értékesítenéd, és befektetnéd akár kockázatmentesen (állampapír). Ráadásul mivel nem kockázatmentes tevékenységet végzel, ezért a céged után az iparági kockázati prémiumot is minimum el kell érned, hogy zéró gazdasági profitot érjél el.

Egy cégnek az értékét viszont kizárólag a JÖVEDELEMTERMELŐ KÉPESSÉGE határozza meg. Így adott esetben egy 50 millió Ft eszközállománnyal rendelkező cég is érhet milliárdokat, ha valami olyat tud.

A 4 millió Eur-t honnan vetted? Valamilyen követhető, elfogadott módszertanon alapuló, független, profi és reális értékelés alapján jött ki ez az érték, vagy csak te "így érzed". Ugyanis általános jelenség, hogy főként az olyan vállalkozók, akik valóban egy élet munkájával (sőt több életével, mert számos családtag is közreműködött: feleség, szülők, gyereke stb.) építették fel a cégüket, hajlamosak azt messze túlértékelni, nem egyszer akár az 5-10 szeresére is a reális értéknek.

Természetesen egy ilyen cég értékesítésében nem tudnak segíteni ingatlanközvetítők, neked befektetőket kellene keresned. Például egy olyan, a tiédnél nagyobb céget, amely azonos iparágban tevékenykedik, és ezzel a felvásárlással növelhetné a piaci részesedését, szinergiát elérve nálad hatékonyabban tudná működtetni a céget, stb.

2010. aug. 3. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!