És megváltoztatják a KATA-t, de miért a tisztességesen adózókat büntetik?
Én már említettem a partnereknek, hogy ha ez lesz, akkor csinálok egy KFT-t és onnan kapnak számlát ezentúl. Persze úgy azért drágább lesz majd.
Nem örültek, viszont nem tudnak mit tenni...
Szóval ez az egész nem a KATA-s vállalkozónak rossz, hanem azoknak akik így jobb áron tudtak szolgáltatást vásárolni. Az meg legyen az ő bajuk... :)
#12-es válaszoló vagyok.
Én pont azért kezdtem el a vállalkozást a KATA adózással, mert szerettem volna magamat kipróbálni nem alkalmazottként, függetlenül mindenkitől, a "piacról" szedni a munkákat, minél több szereplőnek dolgozni. Nekem pl nyílván ez volt a legjobb, kicsiként. Ha nekem a munkámat megfejelik ezzel a 40% plusz teherrel akkor gőzöm sincsen hogyan kéne majd beáraznom a munkákat, illetve mikor. Előre? Akkor nem velem fognak partneri viszont kialakítani valószínűleg. Utólag? Azt meg, hogyan fogja majd "benyelni" egy partner? Nem értem ezt az egészet, ez nem túl kiszámítható, és eléggé káosz gyanús.
"És azokkal mi lesz akik valóban vállalkozók, nem egy cégnek a bújtatott alkalmazottai, és dolgoznak stabilan több partnernak, az említett összeghatár felett?"
Majd ha kijön a törvénymódosítás megtudod...
" azokat, akik csak tisztességgel dolgozni akarnak, ne érje hátrány-sérelem"
Lássuk be, hogy nevetséges a KATA jelen formájában. Ha emelnék az nem sérelem lenne, hanem a jogosulatlan előny csökkentése.
Minimum valami sávos rendszer kellene, de ehelyett kitalálják ezt a 40%-os eszeveszett őrültséget...
A sávos kata az egy nagyon jó ötlet, az egyik legjobb dolog lenne. Nonszensz, hogy lehet évi 12 milkót keresni 600 ezer adóval.
Simán lehetne milliónként a sávozás mondjuk 3 milliótól kezdve. 0-3 millióig az első sáv, utána milliónként egyre drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!