Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha indítok egy webshopot ott...

Ha indítok egy webshopot ott tulajdonképpen bármilyen márkát/terméket meghirdethetek?

Figyelt kérdés
Tegyük fel veszek egy arckrémet a rossmannban, vagy tescobol kihozok 4 nyári gumit és utána a honlapon meghirdetem? Vagy erre külön szerződés/engedély kell, ha igen kivel? A gyártóval vagy az üzlettel? Ugyan ezt megtehetem a jofogason, egy webshop mennyivel másabb mint a jofogas.

2020. jún. 24. 00:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szamla kell a dolgokrol, amiket arulsz, es a Rossmannos nyugta nem jo.
2020. jún. 24. 04:54
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

Rossmannban is adnak számlát ha kérsz.

Saját márkás termékeket nem árulhatsz.

2020. jún. 24. 07:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2# Viszont a Rossmann nem nagyker, de nem ertek hozza teljesen. Mindenesetre az ertelmet nem latom a dolognak, mivel nem arulnak nagykeraron, ez hogy erne meg, amit te megveszel 2000 ft-ert a Rossmannban, nem fogod tudni dragabban eladni, akkor meg mi ertelme :D Senki nem vasarolna onnan. Ezert vesz altalaban mindenki nagykertol, aki arulni akar. Persze penzmosasra lehet igy is megfelel a dolog :D :D
2020. jún. 24. 07:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha ezt nagyban akarod csinálni, akkor gondolom az induló készleted nem 4 arckrémből állna. Ahhoz, hogy versenyezni tudj a nagyobb kisker láncokkal, akiket írtál, az kell, hogy olcsóbb/jobb terméked legyen. De ha csak kihozod a rossmannból a 4 arckrémet és olcsóbban eladod, az neked csak ráfizetés, ha vállalkozásként csinálod.

Azt javaslom inkább, hogy kezdj el olvasni vállalkozási, üzleti témákban könyveket, cikkeket és képezd magad, mert ez így kevés lesz bármilyen vállalkozás elindításához.

2020. jún. 24. 08:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem éri meg, ez nem is kérdés. Én csak azért írtam, hogy a rossmannban is adnak számlát, ha kér, mert technikailag megoldható. Nyilván senki nem fogja másfélszeres áron megvenni a kenceficéket, amikor minden második sarkon van rossmann, ráadásul saját webshopjuk is van már egy ideje :)
2020. jún. 24. 09:24
 6/9 xswerdy ***** válasza:
100%
alapvetően semmi akadálya, hogy kiskerben vásárolj árut továbbértékesítésre (hogy a te weben, vagy fizikai boltban árulod az árut, tök mindegy). A nagy üzletet nem látom benne, de nem tilos. Egyedül jövedéki terméket nem vehetsz kiskerben továbbértékesítésre.
2020. jún. 24. 09:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt belefognál, javaslom olvasd el a "webshop indítás feltételei"-t, ÁSZF, szállítási, fizetési feltételek, panaszkezelés, elállási jog, adatvédelem, aztán az "egyéni vállalkozó adózása" (főfoglalkozásban min. havi 50 ezer ft) majd végül keress egy számlázóprogramot, tanuld meg a működését és "máris" indulhat a webáruház :-)

És igen, semmi nem tiltja, hogy a Tescos nyári gumit áruld - csak ne feledd el tanulmányozni 4 db gumi postaköltségét, mert az bizony roppant módon meg tudja dobni a költségeket. Pl. Megveszed 6 ezerért, el akarod adni mondjuk 7 ezerért, ez 4 guminál már 4 ezerrel drágább a vevőnek és akkor jön a "csapda" a postaköltség mondjuk még a másik 4-5 ezer ft minimum, mert a gumi nehéz és nagy.

De nézhetjük a krémet is, aminél pedig azzal szembesülsz, hogy a posta a 2,4 cm-nél vastagabb levelet, pakkot csak csomagként veszi fel, ami meg - házhozszállítással min. 1200 ft.

[link]

2020. jún. 24. 10:34
 8/9 A kérdező kommentje:
Úgy látszik túlságosan is lesarkítottam ezt a két példát :D természetesen tudom, hogy ezzel a két példával elég nehéz lenne megcsinálni az év üzletét, csak ezzel akartam szemléletetni mire is gondolok pontosan. Tehát a kérdésem annyi, hogy bármilyen mezei terméket, halandó emberként egy boltba besétálva megveszek, hazamegyek, lefényképezem és feltöltöm egy webáruházba ez legális-e, vagy kell bármilyen engedély, szerződés a gyártóval?
2020. jún. 24. 18:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem teljesen így van, termékfüggő: pl. élelmiszert csak engedéllyel forgalmazhatsz, adathordozó után valami jogdíjat kell fizetni, jövedéki adós terméknél szintén külön elbírálás alá esik, a jövedéki adós dolog, lőfegyver, külföldről beszerzett áru, stb
2020. jún. 24. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!