Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha van egy uzletben 5% resztul...

Ha van egy uzletben 5% resztulajdonom, akkor a profit hany szazalekat illik elkernem?

Figyelt kérdés
Most nem arra gondolok, hogy mindet, vagy minel tobbet, hanem en abszolut nem foglalkoznek a vallalkozassal, csak toket adnek ra, mert van meg sok mas, amivel foglalkozom, de nem ilyen jellegu. Es jelen esetben 5% a tervezet osszeg. Akkor siman mondhatom, hogy a leadozott profit 5%*a?
2020. máj. 29. 23:40
 1/9 anonim ***** válasza:
18%
Igen, 5% jár.
2020. máj. 30. 00:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem a profit, hanem az osztalék 5%-a.

Ha a tobbi 95%-nyi tulajdonos ugy dont, hogy nincs osztalekfizetes, akkor az nulla forint.

2020. máj. 30. 00:55
 3/9 anonim ***** válasza:
27%
Társasági szerződésben ki van kötve, hogy ki milyen arányban részesedhet. Ez lehet eltérő a betett tőke százalékától.
2020. máj. 30. 02:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Akár 0% is járhat, ha céltartalék/eredménytartalékképzés történik a cégben az elért eredmény terhére. A kis 5% tulajdonrészeddel pedig pont semmit nem tudsz majd csinálni.
2020. máj. 30. 08:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, és a 2.nak igaza van, bocs ha félrevezettelek, amit írtam csak alapfelállás.
2020. máj. 30. 11:52
 6/9 A kérdező kommentje:
5% enyem, 45% ismerosome, es 50% ismerosom rokona. Szoval nem nagy dolgorol van szo, csak akarom hogy reszesedjek a profitbol, es mivel nem en leszek jelen az uzlet iranyitasaban, igy nem is akarnam az osszes 5%ot elkerni. Gondoltam olyan 2-3-ra.
2020. máj. 30. 21:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem tudod elkérni, mert nem a tiéd az irányítás. A profitról a tulajdonosok döntenek.

Dönthetnek úgy, hogy kiveszik a részüket, akkor abból meg kell kapnod az 5%-ot, de dönthetnek úgy is, hogy beruháznak valamire a cég érdekében tartalékot képeznek, akkor senki nem kap semmit.

Az, hogy nem leszel jelen az üzlet irányításánál irreleváns. Aki részt vesz az gondolom kap fizetést érte.

2020. máj. 30. 22:13
 8/9 xswerdy ***** válasza:
nem egészen értem, hogy mi motiválja a feleket. Nekik égető szükségük van arra a plusz 5% tőkére? Neked szükséged van erre a befektetésre? Azt írod, hogy nem vársz nagy jövedelmet. Akkor minek?
2020. máj. 31. 15:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Nincs nagy szukseguk szerintem, de pont annyi resz az, ami nekem nem hianyzik. Ha bejon belole valamennyi penz ugy, hogy alig teszek erte valamit, mar nekem teljesen jo. Persze szerzodes szerint menne.
2020. jún. 1. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!