Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » 960912ÖJTV(Tetoválás) Kaphatn...

960912ÖJTV(Tetoválás) Kaphatnék egy kis segítséget?

Figyelt kérdés

•Az első nagy kérdésem az lenne,hogy korábban úgy volt,hogy tetováló szalon csak kozmetikai végzettséggel lehet nyitni.A friss jogszabályok nem biztosítanak más lehetőséget?(hiszen viszonylag keves tetováló rendelkezik kozmetikus bizonyítvánnyal,más részt semmilyen képzés-okj-sincs a tetováló szakmában

•Továbbá az sem világos egyelőre,hogy mindezek után milyen bejelentési kötelezettségeim lennének?(Az ÖJTV kódnál ez áll:A gazdasági tevékenység tevékenységi engedély és bejelentés nélkül gyakorolható)

2020. máj. 26. 17:51
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

ÖVTJ a kód, nem ÖJTV.

Nem kell engedélyeztetni a tevékenységet és nincs szükség telephelyengedélyre, azt jelenti, amit írtál.

Viszont a tevékenység ellátáshoz végzettségre lehet szükség. Általában ezeket a 21/2010 NFGM rendelet szabályozza. Ott a tetoválásnál (illetve tartós make-up) a kozmetikusi végzettség van előírva. Szó szerint így fogalmaz a rendelet: "Az egészséges test és bőr kozmetikai célú kezelése, ápolása, masszírozása, szépséghibáinak megszüntetése. Elektromos kezelések, szőrtelenítés, tartós make-up (tetoválás)". Az a kérdés, hogy itt a tetoválást mint bármilyen tetoválást érti vagy pedig csak a make-up tetoválásokra vonatkozik.

Mivel a 9609 ÖVTJ-ken belül van, ezért elképzelhető, hogy nem feltétlenül muszáj ehhez kozmetikusi végzettség.

Én azt tanácsolnám, hogy beszélj a 1818-cal, vagy kérj állásfoglalást a 1818@1818.hu e-mail címen. Én már többször írtam nekik, pár napon belül mindig küldték a választ.

2020. máj. 26. 18:16
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszát! :)
2020. máj. 26. 18:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!