Hogyan lehetne tanácsadással pénzt keresni?
Figyelt kérdés
Pszichológiai, pszichiátriai problémákkal rengeteg ember megkeres. Nincs papírom a tudásomról, de az "ügyfeleim" szerint jobban értek a témához, mint az orvosok, szakemberek. Állítólag rossz tanácsot még nem adtam, szívesebben fordulnak hozzám, mint pl az SZTK-s pszichiáterhez. Tanultam amúgy, van tapasztalatom is, csak végzettségem nincs. A lényeg, hogy mindenkinek segítek, ami nekem sok idő, energia, de még egy boci csokit sem kaptam érte. Senkit nem akarok elküldeni, és nem is meggazdagodni akarok, de jó volna egy kis pénzt is keresni a napi 10-12 óra tanácsadással, levelezéssel. Hogyan lehetne ezt legálisan megoldani? Köszönöm!2020. máj. 25. 08:58
1/7 anonim válasza:
Sehogy. A kuruzslást a törvény bünteti.
2/7 anonim válasza:
2012. évi C. törvény, Btk.
187. §
(1) Aki ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet jogosulatlanul fejt ki, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
3/7 anonim válasza:
A kuruzslást a törvény szigorúan bünteti!!!
Igazi, papírral és sok év egyetemmel rendelkező pszichológusként mondom, hogy ne! foglalkozz pszichológiai vagy pszichiátriai betegekkel képzettség nélkül, mert hosszú távon rengeteget ronthatsz rajta. Nem is beszélve arról, ha betriggerelsz egy neurózist, vagy elfojtott tartalmat.
Ha ebben a szakmában akarsz dolgozni, akkor járd meg a lépcsőfokokat, mint minden magára valamennyit is adó pszichológus/pszichiáter. Addig kuruzslónak minősít a törvény.
4/7 anonim válasza:
#2: Ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen? Szóval ha valaki egyszer, ingyen megműt orvosi végzettség nélkül, az nem büntetendő? :D
6/7 anonim válasza:
Megoldás? Elvégzed a megfelelő iskolákat, megszerzed a megfelelő papírokat és csinálhatod legálisan. Addig pénzt vagy más ellenszolgáltatást ne várj, mert megütheted a bokád.
7/7 anonim válasza:
Pont azért fordulnak hozzád, mert te ingyen is meghallgatod őket és segítesz nekik. Megspórolják a pszichológus/ pszichiáter díját. Itt inkább az a kérdés, hogy te minek pazarlod a drága idődet arra, hogy lelkiszemetes legyél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!