Regényt szeretnék írni. Mik a lépései? (Bôvebben lent)
Megjelent a fejemben egy történet és szeretnék könyvet írni róla.
Inkább Wordbe írjam vagy hagyományos: toll-papír?
Miután elkészült az iromány mi a következô lépés?
Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, kérem ne tartsa magába!
Elôre is köszönöm szépen! :))
word
gondolat, vázlat, gépel, gépel, gépel
elolvas átír, elolvas átír, elolvas átír
na kb így megy ez
majd egy év múlva kérdezd meg mit csinálj ha úgy érzed kész
Felvázolod a cselekményt, aztán begépeled. Majd átírod hatszor, hogy ne szenvedjen krónikus 'borzalmas első vázlat' szindrómában (mert fog), aztán próbaolvasók kezébe nyomod, akik ki fogják szúrni neked a továbbra is tengernyi mennyiségű helyesírási és nyelvtani hibát, illetve a történet szempontjából nézett logikai buktatókat és plothole-okat. A visszajelzések alapján átírod, majd újra elolvastatod a szöveget a próbaolvasókkal. Újra átírod, ha szükséges.
Ez szerencsés esetben úgy másfél év minimum.
Egyelőre ne aggódj a "majd ha kész lesz" dolog miatt. Messze van az még.
Egy-másfél év... Maximum annak, aki heti 1-2 órát tud az írással fogllakozni. Egyéb esetben, ha minden nap szán valaki időt az alkotásra, mégis eddig tart mire elfogadható lesz az írása, szerintem ne írjon.
Néhány hónap alatt simán meglehet írni egy átlagos regényt (fantasyt kicsit tovább tart), majd a szerkesztés és korrektúra is beletelik pár hétbe, aztán mehet a próbaolvasókhoz.
Nyilván, aki életében nem írt még, annak kell egy év, vagy több, de nem hiszem, hogy aki regénybe kezd, az ne írt volna már korábban is.
Szia!
Én úgymond 8 évesen kezdtem az írást,sok verset/mesét,később regényt is írtam. Voltam sok mese/versíró versenyen kiskoromban és mindenhol jó helyezést értem el, bár már egyetemista vagyok egy tekjesen más területen és dolgozom is egy cégnél,nem írok jelenleg,majd vissza szeretnék térni ehhez olyan szinten,hogy könyveket adjak ki és megéljek belőle később.
Én így kezdtem anno kb 14 évesen a regényírást:
Kipattant egy ötlet,bármi megihlethet de tényleg, leültem a laptop és egy word elé és írni kezdtem.
Az első 2-3 mondat a legnehezebb,utána már csak úgy jön,záporoznak az ötletek. Én sokszor hangosan fogalmaztam közben a mondatokat,nekem ez segített. Mi tagadás,elég nagy kreativitással és képzelőerővel kell rendelkezned ,hogy bele is éld magad,úgy még könnyebb.
Sajnos a kiadáshoz meg ilyesmihez még nem tudok tippet adni.
Sok sikert!
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!