Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » A katát hogy kell befizetni?

A katát hogy kell befizetni?

Figyelt kérdés

Március eleje óta vagyok katás, de eddig még nem kaptam számlát, ez normális? Vagy nem is fogok számlát kapni, értesítést róla, csak simán magamtól át kéne utalnom a pénzt? Vagy esetleg azért nem kaptam számlát, mert nem volt még bevételem?

(Utána néztem, nem tartozok azok közé, akiknek nem kell katát fizetni a vírus miatt.)

2020. ápr. 26. 22:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem kapsz számlát. A NAV KATA bevételi számlaszámára utalod minden hónap 12-én az 50 ezret, másodállásosként 25 ezret. A közleménybe tüntesd fel az adószámod. Áprilisában már be kellett volna fizetni a márciusi pénzt, szóval most május 12ig dupla adót kéne fizetned.

Tudod aki könyvelő nélkül áll neki vállalkozni, annak tisztában kéne lennie ezekkel, de ha lövésed sincs hogy mit mikor kell fizetni és milyen kötelezettségeid vannak, akkor jobb, ha van egy könyvelőd.

2020. ápr. 26. 22:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki könyvelőt fogadni, havi 5 ezer forint.
2020. ápr. 27. 05:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem küldenek számlát, neked kellett volna főállásban 50 ezret, mellékfoglalkozásban 25 ezret befizetned ápr. 12-ig.

Bocs, hogy ezt mondom, de nem ártott volna tájékozódni, mielőtt válllakozást indítasz - főleg így, hogy még bevételed sincs :-(

Kamarai regisztráció, iparűzési adó, stb szintén fizetendő.

Ha utalsz, erre a számlaszámra tudsz utalni: KATA számlaszám: 10032000-01076349

Közleményben feltétlenül tüntesd fel a NAV által adott vállalkozói adószámodat (és esetleg a nevedet)

Ügyfélkapun keresztül be tudsz lépni és meg tudod nézni a folyószámlán a tartozásodat.

2020. ápr. 27. 11:38
 4/6 xswerdy ***** válasza:
számlát vártál? Semmilyen adónemről nem küldenek számlát. A legtöbb adónemről neked kell bevallást küldened, és megfizetned az adót. A Kata-ról nem kell bevallást készíteni, mert az átalány adó. Csak fizetni.
2020. ápr. 27. 17:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
4es! Ne zavard össze! A KATAról is kell bevallást készíteni, igaz a bevételekből, de kell.
2020. ápr. 27. 20:36
 6/6 anonim ***** válasza:
KATA-s bevételről éves bevallást kell készíteni: havit, negyedévest nem - csak hogy teljesen pontosak legyünk :-)
2020. ápr. 27. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!