Hogyan árulhatok műszaki cikket?
A kérdésem kicsit összetett. Fa vázú, de elektromos cikkeket szeretnék készíteni és eladni. Valószínűleg külön gyartatnam asztalossal a faanyagot, saját tervezésű NYÁK-ot is gyartatnám, szükséges motort, tápot rendelnem és én állítanám össze, csomagolnam. (oraforgatorol van szó, ha ez segít valakinek) Egyelőre kisebb darabszámban gondolkodok(havi 10-20), de szeretném ha meglenne a lehetőség a bővítésre. Egyébként kb. 30 ezer forintba kerülnének és nagyjából a harmada lenne a hasznom rajta.
Első kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen vállalkozási forma éri meg nekem. Másik pedig, hogy egy ilyen műszaki cikk árusításához szükségesek-e engedélyek.
Előre is köszönöm.
Nem vagyok benne biztos, de az ilyen "házi barkács" cuccokat nem kell bevizsgáltatni,tanúsítvánnyal ellátni? Pl érintésvédelem.. stb
Szerinted van akkora kereslet, hogy havi 10-20 darab elmenjen ebből? Mert ha nem, akkor inkább hobbi ez, mint üzlet.
Egyelőre hobbi projekt, de lenne rá kereslet ezért érdeklődök a témában.
Én is úgy gondolom, hogy van szükség engedélyekre, de hátha valaki jobban ért itt hozzá és segít.
Akkor valószínűleg a mellékfoglalkozású vállalkozó tételes költségelszámolással érné meg Neked - már ha megérné - mert úgy tűnik, anyagköltségeid is lesznek, így azt le tudnád írni.
Mindenképpen javaslom, írd be a keresőbe, hogy "egyéni vállalkozás indítása" majd "egyéni vállalkozó adózása" és így apránként utána tudsz járni a dolgoknak. Önkormányzat kereskedelmi osztály is tud esetleg felvilágosítást adni, stb. Végezetül egy könyvelőt ajánlok még :-)
Leírtam, hogy mi a termék és azt is körülbelül mennyibe kerülne, szóval olyan nagy titok nem lehet.
Többieknek köszönöm a választ. Természetesen mindenképp meg fogok keresni egy szakembert is, ha már komoly annyira a dolog. Egyelőre információt gyűjtök, szeretnék képbe kerülni.
Engedélyezéséről valaki tud valamit?
Érintésvédelmi tanusítás (CE tanusítvány?) kell hozzá, gyártási szabályzattal, (gyártólap?)
Plusz ha már itt tartasz vele, akkor a formatervét, szerkezeti elvet, alkatrészek anyagát formáját, hajtását működési elvét nem árt levédetni sem, különben Jing U Su Yang holnapután húsz konténerrel gyártat Kőbányán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!