Mit tehet egy egyéni vállalkozó ebben a helyzetben?
Ugye a járvány miatt szinte senki nem tetováltat, így a vállalkozónak nincs bevétele. A tetováló szalont bérli, albérletben él, és van egy gyereke akit el kell tartania. Van egyáltalán a kormánynak bármi terve hogy a vállalkozásokat megmentse? Nagyon sokaknak az elég ócska "segítség" hogy hitelt vegyen fel miközben szinte teljesen kizsákmányolták a vállalkozásokat.
Mivel a fenti sztoriban a kistestvérem a gyerek így nagyon aggódok hogy az anyja nem tudja eltartani tisztességesen. Sajnos én sem állok olyan jól anyagilag hogy magamhoz vegyem.
Mégis miből tartsák fent magukat az emberek? A legtöbbnek nincs szinte semmi megtakarítása, mert eleve nem volt miből félre tenni. Bárhogy is nézem, ebből megint csak a bankok fognak profitálni hosszú távon. Dolgozhatunk majd hogy fizessük a hitelt...
Nagyon elkeseredtem.
Szóval a kérdés adott. Mit tehet egy vállalkozó ebben az esetben? Én hogyan tudnék segíteni az öcsémnek?
ööö abból, hogy tartalékot kell képezni és amíg nincs meg minimum 4-5 hónapnyi fizu a bankszámlán addig másra nem kell költeni.
A tetováló mondjuk klasszikusan az aki KATÁsként csinálta az utóbbi éveket vagyis 50eFt adó után minden járulékot letudott. Ilyen kedvező adózásról én még nem hallottam sehol pedig éltem már pár országban.
A bankok épp most nyelnek be pár 10M forint bukót.
Igen, ha hitelt vesztek fel akkor az olyan bicikli, hogy utána vissza kell fizetni. Vagy ha te tudsz olyat ahol nem (esetleg te magad adsz ilyen hitelt) akkor szólj, mert én is vennék fel.
- KATA vállalkozás szüneteltetés ápr. 1-től,
- szalon tulajdonosával egyezkedés kevesebb bérleti díjról - netán szüneteltetés ott is, ha emberséges a tulaj (mondjuk csak rezsifizetés).
- ha van kocsi, el kell menni a szüneteltetés alatt alkalmazottnak ételfutár, árufeltöltő, segédápoló, stb-nek. De biciklis futárt is láttam már.
#6 köszi
#8 te tényleg fogyatékos vagy?
más munkát kell keresnie. bármennyire is igyekezne a kormány (ki tudja mennyire fog), mindenkit nem fog tudni megmenteni.
most bármilyen adódó lehetőséget meg kell ragadni, mert nem lesz belőle sok és rengeteg lesz rá a jelentkező.
ha megnyugtat (nem kéne, hogy megnyugtasson, de te hoztad fel), a bankok se fognak profitálni, a legtöbbjük bedől idővel, akkora lesz a válság (már most sokkal rosszabb, mint 1929-ben például, jobb nem lesz, a világtörténelem legnagyobb válsága következik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!