Visszadátumozott szerződés egyéni vállalkozónak?
Sziasztok.
Katás egyéni vállalkozó vagyok. Adott egy cég akiknek lényegében számlázok, a tavalyi évben kiállítottam rajtuk kívül két számlát másnak, de úgy 90%-ban nekik megy a számlázás. Szó szerint elővesznek ha én máshol is dolgozom. (bújtatott munkaviszony?) Idén még megbízási szerződést se kaptam tőlük, ment a vakítás, hogy majd, meg még számolgatnak stb. Elkezdtem hát munkahelyet keresni, ahol TÉNYLEG alkalmazott lehetek, nem kényszerítenek bele ilyenbe, és erre most adtak szerződést, visszadátumozva január 2-től. A gond csak az, hogy a szerződésben 60 napos felmondás van, és most van egy cég akik valószínű alkalmazni fognak, ők pedig 15 nap múlva akarják, hogy kezdjek. A tervem, hogy a szerződést a cégtől akiknek számláztam nem írom alá. De lehet ennek így bármi következménye? 100 ezer fölött számláztam nekik. A számlák megvannak, van teljesítési igazolás is, csak szerződés nem lesz róla.
"Katás egyéni vállalkozó vagyok.... Szó szerint elővesznek ha én máshol is dolgozom."
Ha ők egyéni vállalkozóként dolgoznak Veled, akkor nincs beleszólásuk abba, hogy rajtuk kívül még kiknek dolgozol. Ha akarsz, még 15 másik cégnek is dolgozhatsz.
Azon viszont érdemes lehet elgondolkodni, hogy nem érné-e meg, hogy az új helyen főállásban dolgozol és mellette mellékfoglalkozású KATA-sként megtartod a régi helyet (így csak 25 ezer ft lenne a havi adó). Csak annyi van, hogy át kell jelentkezni (ha jól tudom, de ez nem 100%, mert nekem a könyvelőm intézi a dolgokat)
Köszönöm a válaszokat.
Nem szeretném megtartani a régi helyet ahova számlázok. Semmi értelmét nem látom. Gyakorlatilag olyanokat találtak ki, ha én nem érek rá egyik nap, akkor kérjem el magam tőlük, és csak azután csinálhatok mást. Ha viszont nem teszem, jön a telefon, hogy mit képzelek. Ilyen nincs vállalkozóként. Szóval én innen szabadulni szeretnék ahogy tudok.
Viszont magát a vállalkozásom megtartom részmunkaidős katásként (azt hiszem így hívják), mert ha kapok kisebb melókat, szívesen megcsinálom, csak nem annak a cégnek, akik most adtak január 2-i szerződést és nem akarják engedni, hogy máshova dolgozzak.
Szóval ezért is a kérdés, hogy baj-e ha nem írom alá a szerződést velük. Jövőhéten ha minden jól alakul kaphatok ajánlatot az új helyről, már visszahívtak, de nyilván amíg nem írtam alá a munkaszerződést az új helyen, nem akarok ugrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!