Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha a vállalkozásom szünetel...

Ha a vállalkozásom szünetel már több mint egy éve, mi a teendő ha meg akarom teljesen szüntetni?

Figyelt kérdés

Sajnos 2 könyvelő között vagyok még nem kaptam hivatalos választ.

2019 január 31.el szüneteltette lett a KATA-s vállalkozásom, könyvelő intézte. Azóta rendes munkahelyem lett, nem is törődtem vele, de szeretném megszüntetni.

Mivel tavaly szünetelt 11 hónapot, idén nem kellett róla bevallás ugye? Mert ez teljesen kiment a fejemből és nem is csináltattam, hiszen nem volt miről.

Ha valaki tud segíteni, megköszönném

2020. márc. 16. 13:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Szünetelés után kellett volna volna kata bevallást küldeni, akkor is ha 0 volt az árbevételed. Sőt, iparűzési adót is kellett volna bevallani.

Webes ügysegéden lehet vállalkozást megszüntetni, valamint az esetleges többi helyről kijelentkezni. Önkormányzat, kamara pl.

2020. márc. 16. 13:05
 2/3 A kérdező kommentje:

Az iparűzési adót azóta is fizetem, az csekken jön önkormányzattól.

Ha könyvelő adta be a szüneteltetést és tudta hogy nem akarom vissza aktiválni, akkor neki feladata volt ezt beadni nem? Mármint én közember ilyenekről nem tudok, ezért fizetek könyvelőt. Köszönöm a választ.

2020. márc. 16. 13:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Iparűzési adóból záróbevallást kellett volna adni, nem is értem miért fizeted azóta is, elég érdekes ez. A könyvelőd nem jó, ő nem tudhatta, hogy nem akarod feléleszteni a vállalkozást. Azt viszont kutya kötelessége lett volna elmondani, hogy mikor milyen teendőid lesznek. Ha most nincs könyvelőd, akkor nagyon sürgősen járj utána mindennek, mert gyanítom, hogy sok dolog elmaradt még neked.
2020. márc. 16. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!