Ez a rendszerváltás után terjedt el, hogy a kopasz izomagyúakat a merciben a vállalkozókkal azonosítják. Bár hivatalosan ők is vállakozók, de a vállalkozók 99% nem ezekből áll. Ahogyan a mercivel járó, azt kétévente lecserélő, de közben minimálbéren foglalkoztó se a tipikus vállalkozó. Ez pontosan ugyanolyan, mint amikor te 2-3 példából leszűrted, hogy na minden vállalkozó lop-csal-hazudik.
Ha ennyire jó vállalkozónak lenni, akkor miért nem vagy az? Az alapján amit leírsz a vállalkozók élete csupa játék és mese. Mercivel járnak amit kétévente lecserélnek, de közben meg "mert nem tudja kitermelni azt a pénzt, ami a tisztességes működéshez elegendő lenne"... öööö... hogy is van ez? A tisztességes működéshez nem tudja kitermelni a pénzt, de ha minimálbéren alkalmazza az embereket, akkor már rögtön mercire telik, amit kétévente le is cserél?
Komolyan: kezdj el vállalkozni és meglátod mennyire egyszerű. És nem, én nem vagyok vállalkozó. Még mielőtt...
"Az itthon vállalkozások jelentős része csak azért működik még ma is, mert a tulaj lop/csal/hazudik/sikkaszt. Ők ezért a rizikóért cserébe jól megélnek a vállalkozásukból, viszont nap, mint nap félve kelnek és fekszenek. Természetesen vannak olyanok, akik ilyen lelki teher mellett nem tudnak élni."
Ezt írtam pár hozzászólással ezelőtt.
Ez nem sztereotípia. Ezek közismert tények. Ne mondd azt, hogy az utca sarkon túlra kellene menned, ha szeretnél "elszámlázni" valamit. Ne mondd azt, hogy a cégeknél nem szempont a fizetési igény, csak az, hogy a legalkalmasabb embert vegyék fel. Ne mondd azt, hogy itthon annyian dolgoznak mindenhol, amennyi emberre szükség van. Ne mond azt, hogy nem hallottad még a mondatot, hogy "a következő 2-3 év nehéz lesz, de utána az egyenesben fogunk száguldani". és még sorolhatnám...
Nálunk is tudtak hízelegni, meg taknyon csúszni, mikor bejött egy olyan meló, amivel másfél hét alatt megkerestem az egész éves bérköltségem (nem a nettóm, nem bruttóm, hanem a bérköltségem). Kaptam érte 60ezer jutalmat. "verd a segged a földhöz majom" címszóval.
ugyan kérlek... Nem azt mondom, hogy itthon nincsenek tisztességes vállalkozók. Én csak annyit mondok, hogy jellemzően inkább élősködő szerepet foglal el a vállalkozói réteg itthon.
jó legyen igazad, a vállalkozók éltetik a társadalmunkat. tényleg nagyszerű szimbiózis. erre azt mondani, hogy ami nálunk van, az így a jelen formájában optimális... minden a legnagyobb rendben... tökéletes a harmónia a vállalkozók, a dolgozók és az állam között..
ez körülbelül annyira álszent, mintha azt mondanád, hogy akik lakást adnak ki 1 havi fizetésért, azok amúgy fedelet nyújtanak a hajléktalannak. nemes tettükért már most írom is a levelet szentpéternek glóriákért. mert sokra lesz szükség.
#16 Fekete-fehérben gondolkozol. Vagy a vállalkozók nagy része adócsaló pióca, vagy tökéletes a szimbiózis.
Egyik sem igaz természetesen.
Te gondolkozol végletekben. Én nem mondtam, hogy nincs szükség vállalkozásokra. Te vagy az aki kidobná az egész almát, mert egy része kukacos. Én csak azt mondtam, hogy a kukacost részt dobjuk ki. Erre most Te azt mondod, hogy kukac nélkül nincs alma. :D
Amúgy zárójelben jegyzem meg, hogy külföldön úgy emlegetnek minket, hogy "vállalkozók országa", mert itt boldog-boldogtalan vállalkozást csinál.
6: ezt a műsort MINDEN szaki levágja, kivétel nélkül. Ez az ő marketingjük, hogy legközelebb is őket hívjuk. Szidni a korábbi szakit, micsoda kókány munkát végzett, nehogy azt keressük meg újra.
Ha már egy ilyen basic trükknek felülsz... Nem sokat fogsz megérteni a gazdaságból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!