2020. Hány éves kortól lehet ki váltani a KATÁ's egyéni vállalkozóit? 19 F villanyszerelo
Figyelt kérdés
2020. febr. 11. 09:26
1/2 anonim válasza:
18 áves kortól lehetsz egyéni vállalkozó.
Azt viszont tisztelettel megkérdezném: van gyakorlatod a villanyszerelésben? Mert ha nincs, alkkor javaslom, hogy előbb min. 1 évig dolgozz egy mester mellett és csak utána vállalkozz.
A vállalkozónak ugyanis nem csak abból áll a munkája, hogy dolgozik, hanem a munkákat is fel kell hajtani, akár munka közben kapkodni a telefont, szerződéseket kötni, garanciát adni és ha valamit eltolsz és megráz valakit az áram, akkor nagyon keményen elővesznek.
Arról már nem is beszélve, hogy ha valaki meghal emiatt.
Ja, és könyvelőre is szükséged lesz. Valamint nem biztos, hogy a KATA adózás megfelelő számodra - hiszen elég sok költséged lesz: anyag, benzin, stb.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod. Mindennél tisztában vagyok. A szakmát nem most kezdtem, 15 éves korom óta ismerősömnél tanultam, segítettem neki. Persze mindig van mit tanulni de nem egyedül csinálnám.
2020. febr. 11. 22:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!