Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Lehetséges igy is "vállalkozás...

Lehetséges igy is "vállalkozást" működtetni? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Szeretnék egy mühelyt nyitani ahol háztartási elektromos gépeket javítanák, meg hasonlókat.De csak szabad időmben,a fő munkahelyem után végezném.Épp ezért nem akarok hivatalos vállalkozást nyitani.Úgy tudom büntethető lehetnék, de ha nem vennék el a szolgáltatásaimért pénzt,hanem csak egyéb "fizetséget"(pl élelmiszer,szerszámok, stb)akkor már nem tudnának belém kötni a hivatalos szervek?
2020. febr. 3. 08:09
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Ok.De mi van akkor, ha én azt tárgyat szintén kézből, használtan vettem,akkor hogy lehet jövedelmet számítani,ha eladom.Annyit mondok amennyit akarok ezek szerint.

Vagy egyáltalán ki néz utána, hogy én azt a tárgyat mennyiért adtam el, kérni lehet a neten is bármennyit, de azt mondom, hogy csak feléért sikerült eladni...

Elég átláthatatlan dolgok ezek..-

2020. febr. 3. 11:35
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Önbevallás van, neked kell mindent bizonyítanod. Ha nem cégtől vetted, hanem magánszemélytől, akkor ott van az adásvételi (mint pl egy autónál). Ha nem áll rendelkezésre, akkor a százalékos átalány lép életbe, amit írtam. Neked erről kötelező lenne nyilvántartást vezetned. A NAV ellenőrizheti bizonyos esetekben. Hidd el, láttunk már rá nem is egy példát, hogy a NAV lecsapott a jófogáson kabátot áruló emberkére, aki két hónap alatt 30-40 kabátot árult. Próbavásárolt nála, aztán szépen megállapította az elmaradt adókat, bírságot, stb. A NAV sem hülye, több mindent lát, mint te azt hinnéd.
2020. febr. 3. 11:38
 23/29 A kérdező kommentje:

És mi van azzal, ha pl én otthon saját kezüleg megépítek pl egy villanypásztor rendszert napelemmel,aksival eggyütt, ezt meg árulom, és el is adom?

Hogy számítanak erre jövedelmet?

Más:Ha 10-et adok el , ilyenkor a 10 után, vagy csak egyesével kell jövedelmet számolni?

2020. febr. 3. 11:44
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha otthon építesz meg ilyet, akkor annak is van bekerülési költsége. Anyagköltség például, amiért az alapanyagot megveszed. Akkor az számít. De ha te ezt csinálod, akkor az már megintcsak vállalkozási tevékenység, nem fér bele a saját használt cuccaid miatti adómentességbe.
2020. febr. 3. 11:50
 25/29 A kérdező kommentje:

24-es.

Bocs, hogy ennyit értetlenkedek.

De ha azt mondom, hogy én is vettem valakitől használtan?

Amikor veszünk valamit pl a jófogásról és elküldi az eladó gyorspostával, akkor nem szoktunk adásvételi szerződést írni.

Ugyanígy nem írunk, ha a szomszédtól megveszek egy biciklit...

Tehát én nem mondom hogy én készítettem a villanypásztort..és is vettem valakitől régen használtan.Így lehet?

2020. febr. 3. 11:57
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem, most arra fele haladunk, hogy pontosan mit és hogyan hazudj, hogy megúszd az adócsalást? Gerinces megoldás. Nem lenne egyszerűbb azt kiszámolni, mennyit kell belőle eladni ahhoz, hogy adóval együtt is megérje tisztán csinálni?
2020. febr. 3. 12:02
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az előttem szólónak, ez egyértelmű hazugság, adócsalás, amiben nem szeretnék részt venni. A csalást mással próbáld megoldani, ne itt. Mondja amit akarsz a NAV-nak, aztán majd viseld a következményeit ;)

Mellesleg villanypásztorral és hasonlókkal óvatosan. Ha bármi történik, akkor téged vesznek elő, és akkor már nem csak forintokról, hanem évekről is szó lesz ;)

2020. febr. 3. 12:06
 28/29 A kérdező kommentje:

Még csak annyit, hogy ezt a jövedelmet minden egyenes eladott tárgyra külün -külön kell kiszámítani, vagy hogy?

Vagy van olyan hogy éves jövedelem, netán havi jövedelem az eladott tárgyak után?

Ezek elég bonyolult dolgok, szerintem nemcsak én, de az emberek 90 %-nem is hallott ezekről a dolgokról.Egyáltalán hol lehet utánaolvasni, vagy érdemes utána olvasni? vagy pedig tegyemem én úgy mint a többség?..A szegény embert még az ág is húzza, mondja a mondás, és ez tényleg igy van.Az már nem számít, hogy a politikusok milliárdokat lophatnak, csalhatnak...

2020. febr. 3. 12:30
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

A törvény nem ismerete nem mentesít a büntetés alól.

Ajánlom figyelmedbe például az szja törvényt, ahol minden le van írva részletesen.

Amennyiben viszont nem értesz hozzá, akkor el kell menni egy szakemberhez. Könyvelőhöz, adótanácsadóhoz. Ő majd segít neked, megválaszolja a kérdéseidet.

2020. febr. 3. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!