Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Lehetséges igy is "vállalkozás...

Lehetséges igy is "vállalkozást" működtetni? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Szeretnék egy mühelyt nyitani ahol háztartási elektromos gépeket javítanák, meg hasonlókat.De csak szabad időmben,a fő munkahelyem után végezném.Épp ezért nem akarok hivatalos vállalkozást nyitani.Úgy tudom büntethető lehetnék, de ha nem vennék el a szolgáltatásaimért pénzt,hanem csak egyéb "fizetséget"(pl élelmiszer,szerszámok, stb)akkor már nem tudnának belém kötni a hivatalos szervek?
2020. febr. 3. 08:09
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
És akkor mi van azzal, ha megveszek dolgokat olcsón Kínából, amiket majd árulok a jófogáson drágábban?És sokan csinálják ezt.Pedig nincs üzletük, nincs papírjuk sem semmi...Ezt már szabad?
2020. febr. 3. 09:52
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, nagyon sokan fizetik meg azt az adót. És honnan veszed, hogy emberek nem adóznak az után, hogy jófogáson eladják az olcsó kínai vackokat? Nem is kell hozzá bolt. Internetes kereskedelem, kb semmi nem kell hozzá, nem kell fizikai boltodnak lenni.
2020. febr. 3. 10:08
 13/29 A kérdező kommentje:
Nem értem, hol van az adózás akkor, ha pl facebookon saját ismerőseim között hirdetek valamit, megegyezünk, majd eladom?Vagy akár csak internet nélkül is meg lehet ugyanezt tenni.
2020. febr. 3. 10:13
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Május 20-ig adóbevallást kell adni az előző évi jövedelmeidről. Abba kell beállítani ezeket a jövedelmeket, majd megfizetni az adót. Amennyiben vállalkozó vagy és annak keretein belül csinálod, akkor még egyéb dolgok is lehetnek.
2020. febr. 3. 10:44
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki elad nagy értékben tárgyakat és nem adózik utána, akkor adót csal. Legyen ez online vagy offline. Figyi, azzal takarózni, hogy más is csal, elég gyenge érv lenne a bíróságon. Vagy ha más embert öl és megússza, akkor már mindenkinek szabad, mert miért ne?

A lényeg, hogy ha szabályosan akarod csinálni, akkor ezek a feltételei, persze, csalni midnig lehet, csak tudd, hogy azt csinálod és ne lepődj meg, ha megbüntetnek.

2020. febr. 3. 10:51
 16/29 A kérdező kommentje:
Most nem beszéltek komolyan ugy-e?Szerintem aki ilyen kereskedelemmel foglakozik (olcsón megveszi Kínából, vagy behozza a használt cuccokat külföldről és drágábban tovább adja, eladja a kertben termett almáját,krumpliját,a már nem használt biciklijét,mobiltelefonját, stb, stb, nós az ilyen emberek 99 %-a nemhogy nem fizet ez után adót, de nem is hallott róla, hogy kellene ez után adót fizetni.Bevallom én is most hallom először...akkor miről beszélünk?Azért ennyire pofátlan nem lehet az állam , hogy még ezért is számon kérjen...
2020. febr. 3. 11:16
 17/29 anonim ***** válasza:
58%

"A magánszemélynek nincsen adókötelezettsége, amennyiben az ingó értékesítésből származó összes jövedelme nem több 200 ezer forintnál. Ha azonban az értékesítésből származó bevétele meghaladja ezt az összeget, akkor a 200 ezer forint feletti rész után meg kell fizetnie a 15%-os adót. Fontos, hogy ebben az esetben a teljes jövedelmet be kell vallani, és annak 15%-os adóját csökkenteni kell 32 ezer forinttal."

Forrás: [link]

2020. febr. 3. 11:17
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
"Nem lehet élni a 200 ezer forintot menetességgel, ha az ingó vagyontárgy értékesítése üzletszerűen végzett gazdasági tevékenység során történt. Gazdasági tevékenységnek számít az ingó értékesítés, amennyiben az üzletszerű, tartós, illetve rendszeres, tovább, ha ellenérték megszerezése irányul vagy azt eredményezi. Ilyenkor - az Szja törvény 58. § (1)-(5) bekezdése szerint – a jövetelemet önálló tevékenységből származó jövedelemnek kell tekinteni."
2020. febr. 3. 11:18
 19/29 A kérdező kommentje:

"... összes jövedelme nem több 200 ezer forintnál."

Most itt mi számít jövedelemnek?Ha pl én megvettem valamikor egy tárgyat 400 ezer forintért és most eladom 450 ezerért, akkor ebben a jövedelem nekem 50 ezer forint, nem?Ha pedig eladom pl 350 ezerért, akkor meg jövedelmem sincs belőle, sőt minuszba vagyok 50 ezerrel.Remélem igy gondolja a törvény.

2020. febr. 3. 11:25
 20/29 anonim ***** válasza:
82%

Igen, így. Ha megvan a számla a beszerzésről, akkor azt le lehet vonni a bevételből és csak ott kell nézni a 200 ezret.

Ha nincs meg, akkor "átalányt" kell venni, ami az eladás 75%-a, és az alapján kell meghatározni a jövedelmet.

Amúgy tévedsz, nagyon is sokan csináltak webshopot, stb a kínából behozott és itthon eladott dolgokra. Én személy szerint jelenleg is 4 ilyen webshopot könyvelek, amik teljesen hivatalosan működnek.

2020. febr. 3. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!