Lehetséges igy is "vállalkozást" működtetni? Bővebben lent.

Ha valaki elad nagy értékben tárgyakat és nem adózik utána, akkor adót csal. Legyen ez online vagy offline. Figyi, azzal takarózni, hogy más is csal, elég gyenge érv lenne a bíróságon. Vagy ha más embert öl és megússza, akkor már mindenkinek szabad, mert miért ne?
A lényeg, hogy ha szabályosan akarod csinálni, akkor ezek a feltételei, persze, csalni midnig lehet, csak tudd, hogy azt csinálod és ne lepődj meg, ha megbüntetnek.

"A magánszemélynek nincsen adókötelezettsége, amennyiben az ingó értékesítésből származó összes jövedelme nem több 200 ezer forintnál. Ha azonban az értékesítésből származó bevétele meghaladja ezt az összeget, akkor a 200 ezer forint feletti rész után meg kell fizetnie a 15%-os adót. Fontos, hogy ebben az esetben a teljes jövedelmet be kell vallani, és annak 15%-os adóját csökkenteni kell 32 ezer forinttal."
Forrás: [link]

"... összes jövedelme nem több 200 ezer forintnál."
Most itt mi számít jövedelemnek?Ha pl én megvettem valamikor egy tárgyat 400 ezer forintért és most eladom 450 ezerért, akkor ebben a jövedelem nekem 50 ezer forint, nem?Ha pedig eladom pl 350 ezerért, akkor meg jövedelmem sincs belőle, sőt minuszba vagyok 50 ezerrel.Remélem igy gondolja a törvény.

Igen, így. Ha megvan a számla a beszerzésről, akkor azt le lehet vonni a bevételből és csak ott kell nézni a 200 ezret.
Ha nincs meg, akkor "átalányt" kell venni, ami az eladás 75%-a, és az alapján kell meghatározni a jövedelmet.
Amúgy tévedsz, nagyon is sokan csináltak webshopot, stb a kínából behozott és itthon eladott dolgokra. Én személy szerint jelenleg is 4 ilyen webshopot könyvelek, amik teljesen hivatalosan működnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!