Mi a különbség a cég és a vállalkozás között?
Minden cég vállalkozás, de nem minden vállalkozás cég. Cégnek általában a társas vállalkozásokat hívjuk (bt, kft, rt), vállalkozás meg pl az egyéni vállalkozás is. Csak, hogy teljesen megkeverjelek, létezik olyan is, hogy egyéni cég :)
Büfét csinálhatod egyéni vállalkozóként, bt-ként, kft-ként, ez igazából rajtad áll.
A cég egy vállalkozási forma a sok közül: lehet egyéni válallkozó, BT, KFT, egyéni cég.
Ahhoz, hogy büfét üzemeltess, ki kell váltanod a vállalkozóit (csak hogy tisztában legyél vele: főállású vállalkozóként min. havonta 50 ezer ft az adó) és kell valamilyen vendéglátós vagy kereskedelmi végzettség is.
"Mert hallottam olyat is hogy le kell tenni 3 millió ft-ot, de azt kicsit túlzásnak tartom.."
Jól hallottad: a KFT alapításához 3 millió ft törzstőke kell. Vicces, hogy azt írod, kicsit túlzásnak tartod, ugyanis a törvényeket abszolút nem úgy hozzák, hogy túlzás vagy sem :-)
Egyéni vállalkozás - nem cég - indítása ingyenes - csak utána győzd kifizetni a költségeket, az adókat.
Mint írtam, min. havi 50 ezer ft főállásban (plusz a bérleti díj, rezsi, stb)
Havi 100 ezer ft HASZONnál még egy ft-ot sem kerestél.
# 2
Ennek már utána jártam, és van egy pár büfé termék, ami kivételt képez ez alól, és ezek forgalmazásához nem kell semmilyen szakképesítés.
# 5
Akkor az összes vállalkozási forma közül melyiket éri meg a legjobban indítani?
ha a cégért sokallod a 3 millát, akkor majd nézel szépeket az antsz engedélyeken, ügyvédi díjakon, meg a többi sz@rságon amikről még nem is tudsz... de ha nem rendelkezel vele, akkor sz@rrábüntetnek egy ellenőrzés során. (tűzvédelmi megfelelőség, stb)
Persze nem a kedvedet akarom elvenni, de a vendéglátást komolyan ellenőrzik, mert egy nem megfelelően tárolt hús miatt gyorsan a túlvilágra juttathatsz sok embert.
"a KFT alapításához 3 millió ft törzstőke kell."
Ezt visszakapod azért ha nem buksz bele a vállalkozásba, vagy ez már mindenhogy állambácsié?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!