Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi lenne a legjobb adózási és...

Magic___ kérdése:

Mi lenne a legjobb adózási és cégforma a lenti esetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Főállásban dolgozok jelenleg és szeretnék egyéni vállakozó lenni mellette, a tevékenységemet online végezném és nem szükséges hozzá külön végzettség.

Viszont sok dolog kérdéses még, köztük az adózási forma is. Melyik érné meg jobban? Az ÁFA körös vagy az alanyi adómentes KATA?

Jelenleg úgy állok, hogy a várható havi bevétel 200-300.000 körül lenne, viszont ez növekedne pár hónapon belül és idővel elérheti a plafont is, amikor már muszáj lesz áfakörösnek lennem.

Hogyan válasszak székhelyet? Ahol élek nincsen székhely szolgáltató és nem ide vagyok bejelentve (Munkásszállón lakok), az otthonom pedig kb 200 kmre van innen.

Igaz, hogy 12 millió éves bevétel fölött már 40%ot kell adóznom vagy félre olvastam valamit? Nem sok ez kicsit? :/

A 12 millióba a személyes és a vállakozáson keresztül szerzett jövedelmem is beleszámít?

Köszönöm :)

2020. jan. 3. 02:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%
#5, akkor én valami csoda helyen lakom, mert nekem mindkét helyen szoktak segíteni
2020. jan. 3. 09:31
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Tehát 200e bevételt tervezel, ennek a 30%-a maradna meg és ebből kellene mindent fizetned.

60 000Ft-ból fizeted a katás 25e-et munka mellett, marad 35eFt ebből fizeted a székhelyszolgáltatót, extra áramfogyasztásod, interneted, honlapodat, stb...

Azt gondolom meg nem mered elárulni, hogy mi lenne ez a termék, mert akkor más lemásolja az árusítását :)

Ez esetben viszont, hogyan fogod reklámozni, árusítani és megtalálni rá a felvevőpiacot???

2020. jan. 3. 09:59
 13/21 A kérdező kommentje:

Az alábbi országokból érkeznek a termékek:

- Brazília

- India

- Németország

- Egyesült Királyság

#10 És mi lenne a következő lehetőség amit a KATA után választhatnék, hogyha átlépem a 12 milliós határt és már nem érné meg?

2020. jan. 3. 09:59
 14/21 A kérdező kommentje:

#12 De elárulom, szívesen, nem csak én csinálom ezt :D A pontos származási források nélkül nem igazán lehet lemásolni elvégre. Szoftverkulcsokkal terveznék üzletelni

Az internetre nem kell plusz költséget számolnom (Ugye az már megvan amit jelenleg is fizetek, szóval itt nem lenne változtatás), a többi felsorolt dolog el van már rendezve, 10k körüli összegből ki is jön.

2020. jan. 3. 10:06
 15/21 anonim ***** válasza:
78%

Sima áfa koros vállalkozás. Ahogy más is csinálja én is, áfa befizet majd 1-2 százalék hipa majd 10 százalék a nyereség után majd osztalék ahhoz szja és mittudkmen tb féle ami tán 600e Ft évente.

Ez jóval magasabb de ez a normális adózás . 12 millaig meg maradjon a Kata az elég neked.

2020. jan. 3. 10:09
 16/21 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat mindenkinek :)
2020. jan. 3. 10:10
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
"Szoftverkulcsokkal terveznék üzletelni"---pont az lenne a lényeg, hogy írsz 1 példát erre, mennyiért veszed és adod, így rálehet keresni a neten, hogy van-e egyáltalán értelme!
2020. jan. 3. 10:24
 18/21 anonim ***** válasza:
82%
Ennek semmi értelme KATÁsként
2020. jan. 3. 10:34
 19/21 A kérdező kommentje:
#18 Meg tudnád indokolni?
2020. jan. 3. 11:31
 20/21 anonim ***** válasza:
21%

Ha a bevételed 70%-a a költségoldalon is megjelenik, akkor ez nem igazán KATA-kompatibilis ötlet.

A 200-300 ezres bevételnél pl. ez neked 60-90 ezret jelent, amiből még jól kifizetsz havi átlag 30 ezret KATA, IPA és kamarai tagság címszóval, aztán később a 12 milliós bevételi plafonon is csak havi 270 körüli összeg maradna a zsebedben, ami borzasztó gyenge.

Az évi 12 millió feletti résznek pedig a 40%-át át kellene nyújtanod a NAV-nak, ami neked gyakorlatilag 10%-os veszteséget jelentene.

A KATA leginkább azoknak való, akiknél nincs jelen számottevő működési költség.

Javaslom, hogy konzultálj egy könyvelővel, tőle megtudhatod, mely vállalkozási, illetve adózási formátum volna megfelelő a számodra.

2020. jan. 9. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!