Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mibe fektetnétek 17milliót?

Mibe fektetnétek 17milliót?

Figyelt kérdés

Én lakásra gondoltam és kiadnám hosszútávra.

De kesőbb ,lehet pár év múlva 35 millióból gazdálkodhatok. Egyelőre csak tervezgetés és agyalás megy, nem sürgős a dolog.

Lehet nem vennék addig lakást , hanem varnék míg a kb 35 millió összejön, és egy panzióba fektetnék.

Szerintetek jó ötlet? Vagy biztosabb lenne 2 lakást venni és mindkettőt kiadni hosszútávon? Azt tudom hogy lakásra van kereslet...

Vagy esetleg ebből a pénzből valamilyen vállalkozásba fogni? Ettől félek mert , rengeteg vállalkozás csődöl be , és nem szeretném elbukni a pénzt...

2019. dec. 31. 12:31
 1/8 anonim válasza:
76%
Igen, ingatlanra mindig van kereslet. Persze csak akkor, ha nem elmebeteg áron kívánod kiadni (édesapám fél éve próbálkozott kiadni az 1 + 2 fél szobás lakását 190 -ért, nem ment neki. Mondtam, vegyen lejjebb az igényeiből egy laza 50 ezerrel, máris sikerült).
2019. dec. 31. 12:39
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Én semmiképpen nem fektetném lakásba, egyrészt borzasztó magasan vannak most a lakásárak, hosszú távon buknék rajta, másrészt nem lenne kedvem az albérlőkkel járó problémákkal foglalkozni.
2019. dec. 31. 12:40
 3/8 anonim ***** válasza:
60%

Hülye lennék most ingatlanba fektetni, mikor sosem voltak ilyen magasak a lakás árak.

Ha nem zavarna a kockázat és gyorsan akarnék több pénzt csinálni belőle, akkor mondjuk tőzsdéznék, egyébként állampapírt vennék belőle.

2019. dec. 31. 12:45
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

Az ingatlanba fektetni már késő az a vonat elment, az egész rokonságom abba akar fektetni és elmebeteg áron veszik megfelé az ingatlanokat és persze kiadni sem egyszerű rengeteg gond van a bérlőkkel.

Én magam vagy a tőzsdébe vagy az állampapírba gondolkoznék

2019. dec. 31. 12:56
 5/8 anonim ***** válasza:
29%
Az ingatlan sosem rossz befektetés, hosszú távon mindig felfelé mennek az árak. Az állampapír sem rossz opció most.
2019. dec. 31. 13:00
 6/8 anonim válasza:
75%
Igen, abban is igaza van a többieknek, hogy azért jól gondold meg: valóban egekbe szöktek a lakásárak, a bérlőkkel pedig sosem egyszerű egyezkedni és sokan vannak, akik lelakják, megszegik a bérleti szerződést, nem megbízhatóak. Nem egyszerű ellenőrizni, kik költöznek be a lakásodba.
2019. dec. 31. 13:06
 7/8 anonim ***** válasza:
87%
Értékpapír alspokba és állampapírba tenném
2019. dec. 31. 13:41
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Nem igaz hogy sosem voltak ilyen magasak a lakás árak. Voltak, pont a válság előtt.

Nem izgat hogy bekövetkezhet egy újabb válság rövid időn belül. Nem rövid távra tervezek a lakásokkal, vagy a panzióval. Amit kihagytam hogy havi szintű rendszeres jövedelmet szeretnék belőle. Állampapírnál nem játszik, sem a részvényeknél....

Átrágtam már egyszer az állampapír témát, és a részvénypiacot, végül elvetettem.

Bármi más jöhet ahol havi szintű rendszeres passzív , de akár aktív jövedelmet lehetne ebből a tőkéből kihozni...

2019. dec. 31. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!