Mennyi táppénz jár nekem?
Sziasztok!
Fél éve vagyok főállású KATAs vállalkozó (50.000ft/ho).
Ma történt egy balesetem, zuzodott a lábam. Ha a háziorvossal kiiratom magam táppénzre azért mennyi pénzt kapok?
Mennyi időre érdemes kiiratni magam?
10 munkanapig semmit nem kapsz, magyarul 2 hét. Ha azon túl vagy táppénzen, kapsz valami alamizsnát állambácsitól, miközben szarik rád hogy a munkaképtelenséged miatt egy kanyit sem tudsz keresni mert nincs aki helyetted dolgozzon, plussz egy kib..
büntit is kaphatsz ha ne adj isten rajta kapnak hogy betegen merészkedsz dolgozni pusztán a napi betevő falatért, mert ugye a kiesett munka senkit nem érdekel hogy azalatt miből élsz.
Bocs, de szopi ez a vállalkozósdi, csakis a g. multikat nyomják rabszolgatartásra.
ketteske, ha hallgattál volna...
Kérdező, előtte milyen jogviszonyod volt és meddig? Folyamatos volt kata előtt (max 30 nap megszakítás)? Ha van két év folyamatos, akkor 60%, ha nincs, akkor csak 50, de az első naptól táppénzre vagy jogosult.
Aki katázik, a döntésével, hogy keveset fizet, vállalja, hogy keveset is kap cserébe.
Az igénybejelentést neked kell beadni elektronikusan.
Mimden agyatlan idejön válaszolni?
Ha szünetel, nem biztosított, nincs tp.
Ev nem fizet maga után tp egyharmadot.
Újévi kívánságom, hogy csak olyan válaszoljon, aki ért a témához...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!