Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Könyvkiadó alapítása?

Könyvkiadó alapítása?

Figyelt kérdés

Amikor elvégzem a tanárit,és elhelyezkedek egy iskolában (tanárként) akkor szeretnék tankönyvkiadót alapítani. Tudom,nem kevés pénz kell hozzá+más tanárok is fognak kelleni,meg akkor kellenek lektorok,illusztrálók,de én elégedetlen vagyok a tankönyvekkel és az lenne a legegyszerűbb ha alapítok egy kiadót.

Mi szükséges (tan)könyvkiadó alapításahoz?

És kb.mi ennek a folyamata?

2019. dec. 14. 10:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"de én elégedetlen vagyok a tankönyvekkel és az lenne a legegyszerűbb ha alapítok egy kiadót."

Ha a közoktatásban használt tankönyvekkel vagy elégedetlen, akkor nem te vagy az egyetlen, de sajnos a legújabb oktatási törvény szerint az iskolák 1 bizonyos fajta tankönyvből taníthatnak, tehát hiába adnál ki jobb tankönyvet (most sem az a baj, hogy nem tudnak jobbat csinálni).

Amúgy könyvkiadáshoz nem feltétlenül kellenek sem tanárok sem lektorok.

2019. dec. 14. 18:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Tankönyvkiadót éppenséggel alapíthatsz, csak attól nem a te tankönyveidet fogják használni az iskolákban...Ebből voltak is (talán még tartanak is) perek, mert gyakorlatilag monopól helyzetbe hozta a Fidesz a "saját" tankönyvkiadóját, amely tudtommal az egyetlen, amely elfogadott az állami iskolákban...

Szóval légyszi iskolát alapíts...

2019. dec. 14. 22:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

^^ Igen, teljesen igazad van.

"Szóval légyszi iskolát alapíts..."

Hát pont ezt teszi szintén lehetetlenné a Fidesz (mármint a helyzet ugyanaz: iskolát alapíthatsz csak épp ők döntik el, hogy a tanterved mennyire fedi az általuk elképzelt alternatív valóságot).

2019. dec. 15. 09:39
 4/4 A kérdező kommentje:

Ja,mondjuk erről én is hallottam.

Bár,megtaláltam az OH honlapján a tankönyvvé nyílvánításos eljárásról a dolgokat.

[link]

2019. dec. 15. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!