Ukrán élelmiszerbolt működne Magyarországon?
Figyelt kérdés
Arra gondoltam,hogy Ukrajnából hoznám be az élelmiszereket(persze ha megéri)és egy üzletben árusítanám.Úgy halottam hogy elég olcsó és jók az ukrán élelmiszerek.2010. júl. 18. 18:27
1/9 anonim válasza:
Miért ne működhetne? Az ördög a részletekben van. Próbáld megírni az üzleti tervet.
2/9 A kérdező kommentje:
mOst volt a tvben hogy van kint egy magyar vállalkozó ,berekszászon aki gyártja az ukrán gyümölcslevet és üzlete is van.vele szeretném felvenni a kapcsolatot.csak kérdés hogymennyi itthon a vám ezekre a termékekre és hogy még mindig olcsóbb lenne mint a tesco?
2010. júl. 18. 19:34
3/9 anonim válasza:
Vámot kell rá fizetned azt is kalkuláld bele.A romlandó élelmiszer szállítása pedig eleve elég bonyolult eu-n kívülre.Az ukrán határon pedig kenőpénzt kell fizetni,nem is keveset.Egy sima túrista átlépése 10-20 euró.
Én lebeszélnélek...
Üdv:kamionos
4/9 anonim válasza:
Beregszászon mások lehetnek az előírások,mint itthon. Élelmiszert csak akkor árusíthat bárki,ha az megfelel a magyar egészségügyi szabályoknak. És az üzlethelyiségnek is megfelelőnek kell lennie.
5/9 A kérdező kommentje:
kamionos!én behozni szeretném a kaját!nem tudjátok menyi lehet a vám?
2010. júl. 18. 19:55
6/9 anonim válasza:
A vám a legkisebb probléma. Élemiszert külföldről behozni (EU-kívül) kész horror. Sok esetben minden szállítmányt be kell vizsgáltatni (te fizeteted), amíg nics meg az eredmény az áru karanténban marad. Ha esetleg találnak benne valami nem odavalót, bebuktad a szállítmányt.
7/9 A kérdező kommentje:
hát ez Magyarország.és ha olyan termékeket hozok be ami nem romlandó.csoki,alkohol,üdítő,cigi,egyéb termékek
2010. júl. 18. 20:37
8/9 anonim válasza:
Nem Magyarország, minden (civilizált) országban így van. Nem romlandóság kérdése, hanem hogy az emberek megeszik. Csak ellenőrzött élelmiszer kerülhet forgalomba. Mivel a termelés a magyar hatóság ellenőrzésén kívül történt, ezt a behozatalkor pótolják.
Alkohol, cigaretta jövedéki termékek. Ha ezzel akarsz foglalkozni, sokmilliós biztosítékot kell letétbe helyezned, mielőtt szóba álnak veled a pénzügyőrök.
9/9 A kérdező kommentje:
köszi a választ
2010. júl. 19. 06:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!