Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ukrán élelmiszerbolt működne...

Ukrán élelmiszerbolt működne Magyarországon?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam,hogy Ukrajnából hoznám be az élelmiszereket(persze ha megéri)és egy üzletben árusítanám.Úgy halottam hogy elég olcsó és jók az ukrán élelmiszerek.
2010. júl. 18. 18:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Miért ne működhetne? Az ördög a részletekben van. Próbáld megírni az üzleti tervet.
2010. júl. 18. 19:14
 2/9 A kérdező kommentje:
mOst volt a tvben hogy van kint egy magyar vállalkozó ,berekszászon aki gyártja az ukrán gyümölcslevet és üzlete is van.vele szeretném felvenni a kapcsolatot.csak kérdés hogymennyi itthon a vám ezekre a termékekre és hogy még mindig olcsóbb lenne mint a tesco?
2010. júl. 18. 19:34
 3/9 anonim ***** válasza:
66%

Vámot kell rá fizetned azt is kalkuláld bele.A romlandó élelmiszer szállítása pedig eleve elég bonyolult eu-n kívülre.Az ukrán határon pedig kenőpénzt kell fizetni,nem is keveset.Egy sima túrista átlépése 10-20 euró.

Én lebeszélnélek...

Üdv:kamionos

2010. júl. 18. 19:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Beregszászon mások lehetnek az előírások,mint itthon. Élelmiszert csak akkor árusíthat bárki,ha az megfelel a magyar egészségügyi szabályoknak. És az üzlethelyiségnek is megfelelőnek kell lennie.
2010. júl. 18. 19:39
 5/9 A kérdező kommentje:
kamionos!én behozni szeretném a kaját!nem tudjátok menyi lehet a vám?
2010. júl. 18. 19:55
 6/9 anonim ***** válasza:
50%
A vám a legkisebb probléma. Élemiszert külföldről behozni (EU-kívül) kész horror. Sok esetben minden szállítmányt be kell vizsgáltatni (te fizeteted), amíg nics meg az eredmény az áru karanténban marad. Ha esetleg találnak benne valami nem odavalót, bebuktad a szállítmányt.
2010. júl. 18. 20:17
 7/9 A kérdező kommentje:
hát ez Magyarország.és ha olyan termékeket hozok be ami nem romlandó.csoki,alkohol,üdítő,cigi,egyéb termékek
2010. júl. 18. 20:37
 8/9 anonim ***** válasza:
50%

Nem Magyarország, minden (civilizált) országban így van. Nem romlandóság kérdése, hanem hogy az emberek megeszik. Csak ellenőrzött élelmiszer kerülhet forgalomba. Mivel a termelés a magyar hatóság ellenőrzésén kívül történt, ezt a behozatalkor pótolják.

Alkohol, cigaretta jövedéki termékek. Ha ezzel akarsz foglalkozni, sokmilliós biztosítékot kell letétbe helyezned, mielőtt szóba álnak veled a pénzügyőrök.

2010. júl. 18. 20:50
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi a választ
2010. júl. 19. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!