Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha egy saját vállalkozásban...

Ha egy saját vállalkozásban az ember 25 év alatt ott tart, hogy semmi befektetése nincs és ugyanannyit dolgozik mint eddig, ott nincs valami elrontva?

Figyelt kérdés
Apámról van szó, egy bár nem nagy, de az utóbbi években jól menő vállalkozása van, van is igény a termékekre. Igaz, hogy történtek fejlesztések, de mintha találomra lenne minden eldöntve, kifolyik a bevétele, csak nem tudom hova. Rég ott kellene tartania, hogy például ingatlanjai vannak, és azokat kiadva jut a fő bevételhez, de nem, csak szenved. Én bár nem értek mindenhez és összetett dolog az egész, sokkal nyitottabb vagyok az új dolgokra és úgy látom ő sok olyan ésszerűtlen döntést hoz, ami egyszerűen felfoghatatlan.
2019. okt. 15. 00:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
87%

Az ingatlan vásárlás piaci áron jelenleg ami erősen bírálható döntés lenne ez esetben. Én 5 évvel ezelőtt vettem pl utoljara ingatlanokat , azt is bőven piaci ár alatt. Kb akkor volt utoljára racionális döntés ebbe fektetni, ha vokt elegendő tőketartalék hozzá a 2008-2009-es évek utáno 5 év alatt. Azóta évről évre csak csökkent a hozam lehetősége.

Épp emiatt is mondtam amig nem vagy benne, addig nem igazán fogod érteni , tudni a miérteket sem.

Az hogy ő meg most munkát tud neked adni lehet köszönhető annak is, hogy elég nagy kompromisszumokat kötött érte cserébe és jelentős hátrányt küzd le évek óta azokból az időkből amikor nem a jelenlegi optimális helyzetek álltak fent amibe most Te is lehetőséget kapsz.

Vélhetsz hibákat de kb ennyi erővel, minden más tényezők kihagyásával akár csődbe is mehet egy vállalkozás. Objektiven kell átlátni a teljes működést. Amire igen kevés ember képes egy adott vállalkozáson belül.

2019. okt. 15. 16:03
 12/15 A kérdező kommentje:
Az ingatlan csak egy példa volt, ennyi erővel mondhatnám hogy én is vettem volna egy éve ilyenkor bitcoint, aztán decemberben eladtam volna. Meg ha a lottószámokat is eltaláltam volna, akkor is jól jártam volna. De annyira jól látszik a gondolkodásotokon hogy csak egyfelé tudtok fókuszálni, meg sem fordult a fejetekben hogy Budapesten kívül is van élet?
2019. okt. 15. 16:17
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"De annyira jól látszik a gondolkodásotokon hogy csak egyfelé tudtok fókuszálni, meg sem fordult a fejetekben hogy Budapesten kívül is van élet?"

Nyugodtan kritizálj minket: mindketten vállalkozók vagyunk: Bak Norbi is, meg én is.

És azt is pontosan tudjuk, hogy Bp-en kívül is van élet, csakhogy hiába veszel egy kisebb városban ingatlant, ahol alacsonyabb az ár, ott kiadni sem feltétlenül lehet jó pénzért.

Megveszel 5 millióért egy házat, kicsit javítasz rajta, min. 1-2 millió, majd kiadod havi, mondjuk 70 ezerért.

Számold már ki, légy szíves, mikorra térül meg az ára?

Ha nem hitelbe veszed, akkor kb. 10 év múlva... Ha hitel is van rajta, akkor meg még több.

Ja, és amit tönkretesz az albérlő, elhasznál, amortizál, azt mind-mind pótolni kell - és nem feltétlenül a kaucióból, mert arról nem tehet, ha 8 év múlva kilyukad a villanybojler..

2019. okt. 15. 16:30
 14/15 anonim ***** válasza:
87%
Csávó kicsit el van varázsolva.
2019. okt. 15. 18:15
 15/15 anonim ***** válasza:
76%

"De annyira jól látszik a gondolkodásotokon hogy csak egyfelé tudtok fókuszálni, meg sem fordult a fejetekben hogy Budapesten kívül is van élet?"

Senki nem mondta, hogy ne lenne, sőt még tev. körök között is volt ingatlan bérbeadás, mégsem ebből származik a fő bevételem továbbra sem attól függetlenül, hogy a kedvezőbb adózás miatt kikerült az áfás vállalkozás alól és átkerült idén nyártól magánszemélyként történő bérbeadásba ( mint pl. elrontott döntés :-)) )

"Vállalkozó neve

BAK NORBERT

Székhely adatai

Hatály kezdete

2015.11.16

Cím

MAGYARORSZÁG, 3411 SZOMOLYA

1. telephely / 3

Hatály kezdete

2015.12.01

Cím

MAGYARORSZÁG, 3400 MEZŐKÖVESD

2. telephely / 3

Hatály kezdete

2018.03.01

Cím

MAGYARORSZÁG, 5000 SZOLNOK

3. telephely / 3

Hatály kezdete

2019.02.03

Cím

MAGYARORSZÁG, 3300 EGER"

2019. okt. 15. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!