Pizzázo nyitása?










4000 fő alatti faluban van a székhelyem, két telephelyem 10 kmre lévő városban, másik 20 kmre lévő megyeszékhelyen. A megyeszékhely telített piac, alig hoz valamit, hónapokig veszteséges, a városi húz jobban, ahol kisebb a konkurencia. Jövőre ide a faluba tervezek hasonlót, de nem kocsmával.
A kis településben az a jó, hogy számos stakeholdered van pl önkormányzat is, így lehet ha velük tárgyalsz tudnak is helyet biztosítani neked. Én itthon tervezem megcsinálni, de pl. rendezvényi kitelepülésre már most van engedélyünk. Akkor mondta a jegyző, hogy hiánypótló lenne a településen. Viszont szerintem a helyi igények mellett egy kis plusz papírmunkával és kiépítéssel a házhoz szállítás is kell hozzá, amit pl. hasonló kisebb környéki településekre fókuszál amit a városiak csak extra felárral fednek le, ha egyáltalán szállítanak oda, simán hozható egy belvárosi sokadik üzlet eredményessége.
1-2 fővel viszont nem fogsz tudni rentábilisan működni napi 10 órában. a pizzaszakács nem fogja felvenni a rendelést, vagy kiszolgálni a pultban két feltétezés és sütés között, ahogy igazából már csak a munkaruha kezelésből adódóan nem is lehetne neki, a pultos meg nem fog neked napi 10 órában a hét minden napján jönni dolgozni, ahogy a pizzaszakács is ha kiesik ( betegség, stb. ) nincs helyettesítőd. És akkor a házhozszállításról nem is beszéltünk.





"Régen volt. Csak nem fizettek eleget a pizza szakacsnak. Meg mar a kocsma is napi 2x2 orat van nyitva."
Ne haragudj, de azért ezen el kellene gondolkodnod, hogy ez vajon miért van így?
Nyilván nem azért, mert annyira nyereséges volt.
Oké, nem fizettek eleget a pizzaszakácsnak: de vajon miért? Mert nyilván nem bírta el a vállalkozás, hogy többet fizessenek.
Vajon a kocsma miért van nyitva 2x2 órát? mert a fennmaradó időben nincs akkora forgalom, hogy megérné nyitva lenni: megy a fűtés, az áram, stb.





Azért arra ne vegyél mindig mérget, hogy ami bezár az nem életképes. Eddig három ilyen becsődölt vagy visszaadott üzletet vettem át vagy hoztam el a berendezéseiket árverés útján és érdekes ugyanaz a profil nálam kettőnél ugyanott meg eredményesen működik.
Sok múlik azon is hogy "kalandvàgyból" vág neki valaki vagy van mögöttes szakmaisága is.
Úgy akarnám hogy fix üzlettárssal. Esetleg még családból valaki(k). Saját cégbe csak szívesebben megy be az ember. Amúgy lenne igény rá. Ha már csak azt nézzük hogy a faluban legfeljebb pékségbe lehet elmenni. Vagy a boltból venni egy dobozos sört és valahol szedelegni a faluban... Plussz városba bemenni eleve felnőtt jegy oda vissza 700ft+. Diák 500+. Rengeteg alkesz van akik ebben a 2x2 órában is talalnak idot hogy bemenjenek. Fiatalok is vannak akik kinjukba ha pizzazni akarnak az napi -2-3 órát jelent nekik valamint - par szaz forintot legjobb esetben. Csak kérdés mennyit érhet egy falusi kocsma. Kiszallitas jo otlet. Egy 5-10km körzetben kivitelezhető lenne és megerhetne:) akkor 1x szakacs 1x pultos.per nap. Meg eleve kell szabadnap. Meg ha futarkodunk is akkor egy futar. Ez összesen 3 ember. Ha laza beosztas akkor 6 ember kellene maximum. Havi 15-15 nappal. Nyitvatartas több lenne
... Minél korabban nyitas minel.kesobb zaras. Nap.elso vendége egy felesre a haz vendege lenne. Es az utolso is. :) egy kis plussz forgalmat generalhatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!