Mennyi pénz kell egy lakókocsis palacsintázó nyitáshoz?
Attol függ van e hozza saját bazistelephekyef vagy azt is ki kell alakítani. Mert akkor kozel ketszer annyi mint magahoz a kocsihoz.Illetve az engedélyeztetési költségek és azok eljárásai is duplázódnak.
Egyébként 1-3 millióból megvan berelve meg 400-500.000-ből.
A nyitáshoz elég egy kulcs. Ha zárcsere is szükséges, akkor az esetleges lakatosmunkákkal 6 899.- Ft+ ÁFA
Komolyra fordítva: a kérdés a konkrét ismertek (helyismeret, környezet, önkormányzati előírások, stb) nélkül megválaszolhatatlan. Az első lépést az Önkormányzathoz kell megtenni, bár tudom, kényelmesebb egy fotelben kuporodva feltenni a kérdést AKÁRKINEK, dolgozzon más helyettem (!) jeligével.
Ilyen mentalitással NE vágj bele, a palacsintázó "túlsó" oldalán sokat kell dolgozni, azt hiszem az nem neked való...
Sokat fog szerencsétlen sétálni, ha önkormányzatnál kezd és a végén meg lehet a Nébih ki sem fogja neki adni a külön engedélyt, mert fogalma sincs a Haccp ( kannamosós bázistelephely, stb. ) követelményekről az önkorinak, ami meg nem hely függő, hanem általános.
Inkább egy haccp auditort kérdezz meg első körben és mutasd be neki mit hogy és honnan kitelepülve tervezel.
Idén én is inkább kiadtam a büfékocsit, mint kiépítettem hozzá a telephelyet plusz 2-3 millióért ( amit pl. pályázatból is meg lehet így lépni jövőre ) .
6-nak: Nem csak ebben az országban vannak előírások. Sajnos már magyar betegség az üldözési mánia, pedig az előírások, szabályok nélkül lenne csak igazán élhetetlen az ország/a világ. Gondoljunk csak a közlekedési előírásokra, de a műszaki szabványok betartása (hálózati feszültség nagysága, csatlakozók kialakítása, mérete, működtető paraméterek, stb.), de a vállalkozásoknak sem lenne jó, ha bárki-bármit csinálhatna a környezetében. A konkurens sem mindig jó, de egy protekciós konkurens (speciális előnyökkel) igen csak meg tudja nehezíteni az életet.
Fogadjuk el: vannak szabályok, ezekről jobb a hatóságoknál , és nem a laikus Mariska néninél, vagy Pista bácsinál érdeklődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!