Miért vesztes mindenki aki nem szellemi munkát végez?
Az érettségi találkozón gyakran éreztetik a volt osztálytársak és az osztályfőnök egy-egy odadobott megjegyzéssel vagy csak hallgatással, hogy aki nem egyetemre ment és nem szellemi munkát végez egy multinál, ügyvédi irodában stb. az igazából nem hozta ki magából a maximumot és vesztes kis senki.
Tényleg érezni hogy van egy ilyen gondolkodásmód a társadalomban, de miért?
Mivel foglalkozol?
Hány éves vagy?
Engem tizenévesen sokan megvetettek, lenéztek, álmodozónak könyveltek el.
2 tanárom volt csak tisztában azzal mire gondolok.
Az első osztálytalálkozókor "senki" voltam, a következőnél pedig leesett az álluk.
Kiderült az is, hogy a másikra csak azért hívtak meg, mert 2-en láttak engem, amikor haza utaztam...
S a pletyis sutyorgó népet hajtotta a kíváncsiság, rosszindulat.
Akkoriban az eredményem: a nulláról 8általános végzetség (hivatalosan papíron) vállalkozásom elején voltam.
Mindazt a kreativításomnak s két kezemnek köszönve. Alkotó vagyok művész lélekkel.
Akkoriban is tudtam sok mindent, több művészeti ághoz értettem/értek s angol, német.
A papírt nemrég raktam le, mert utálok tanulni száraz anyagot (nyelvtan stb).
Fizikai és szellemi munkát is végzek, jobb is a kettő együtt.
+ Valahol el kell kezdeni, akár ugró deszkának (pl én gyáraztam pár hónapot, majd vendéglátás németben)
Tanulni s előre haladni soha nem késő!
Erre élő pl a volt 98éves dédim, aki megtanulta a modern eszközök használatát s videóhíváson keresztül megtanítottam németre, amíg kint voltam.
Idővel pár kint élő emberrel s korabeliekkel beszélgetett laptopomon keresztül.
Nem csak azt nézik le emberek, ki mit dolgozik, de azokat is, akiknek nincsen papírjuk az összes tudásukról...
Pl én megmondtam a házunk előtt dolgozóknak:
Nem azért nézem le őket, amit dolgoznak, hanem mert nem tudnak viselkedni, szemetelnek, mocskos a szájuk és egy hölgynek is úgy szólnak oda ahogy nem illik s magukat alacsonyítják le.
Az utca seprő nénikével is leállok, értékelem azt, hogy tisztán tartja a helyet, értékelem munkáját s ahogy megismertem ezáltal őt is.
Az nem az én dolgom ki milyen körülmények közt van, az ő dolguk: megfelel-e számukra.
Az viszont tény: a fizikai munka fizikai gondokkal jár, pl derékfájástól kezdve a gyorsabb ráncosodás/öregedés.
De az se normális, ha a szellemi munkát végző ember csak ül, néha áll keveset, mozogni nem mozog...
Nekik javasolt az edzés minimum, ahogy párom is teszi.
Önmagadat kérdezd:
Jó ez így neked? Boldog vagy?
Ha nem akkor mivel tudnál előrébb jutni az felé?
Sokszor bántott az emberek véleménye, megnyilvánulása, de legbelül tudtam: többet érek s bizonyítottam magamnak, azzal együtt pedig idővel másoknak, ahogy eredményeket értem el.
Milyen személyiség típus vagy?
Kezdj önismeretbe, ha úgy érzed.
Rengeteget dob az emberen.
Szembenézni a jó s rossz dolgaink/tulajdonságainkkal.
Haladni s elmélkedni: mit hozhatok ki magamból, ami tetszene is számomra?
Sok sikert!
Nagyon sok más fals gondolkodásmód is jelen van a magyar társadalomban, amelyről oldalakat tudnék írni.
De csak annyit mondok, ne foglalkozz velük. Az a "vesztes", aki önmagát annak érzi. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!