Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Főállású kisadózó vagy melléká...

FREWW kérdése:

Főállású kisadózó vagy mellékállású? (egyetemi beiratkozás)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ezévben érettségiztem, és mivel sikeresen felvettek a kijelölt helyre, augusztus végén beiratkozom egyetemre. Mennyiben érinti ez a szeptemberi kata adó összegét? Szeptemberben még a megszokott 50.000 Forintot, avagy már a kedvezményezett díjat kell majd megfizetnem az államnak?

Válaszaitokat köszönöm!

2019. aug. 10. 10:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szept. 12-ig az augusztusi adódat kell befizetni - tehát 50 ezer ft-ot.
2019. aug. 10. 10:58
 2/7 anonim ***** válasza:
17%

Tisztább lenne, lehet, ha szjasba mennél át.

Függ a beiratkozás napjától is, mivel az sem szeptember 1 lesz, így októberben is teljes kata fogsz fizetni október 12-ig, míg szjasként csak pl. 3-4 napra kellene fizetni járulékot főállásban, utána meg csak a kivét után.

Én is így vagyok, de én szja-s vagyok kezdetektől.

2019. aug. 10. 11:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne akard rábeszélni, amíg nem tudod a részleteket. Lehet megkeresi a havi egymilliót, effektíve nulla költséggel. Akkor kb öngyilkosság az szja-s. Kivétnek is baromi magas az adója, meg a nyereségadó is sok lenne.

Ne legyünk már ennyire a kata ellen, sokaknak nagyon is jó az (nyilván nem mindenkinek).

2019. aug. 10. 11:29
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Igazad van, lehet rosszul fogalmaztam.

Viszont ha valóban ilyen magas lenne a bevétel/kivét aránya, nem nagyon izgatná havi 25.000 Ft különbség ennyire :-) ez is általános a kis bevételű vállalkozások esetében.

2019. aug. 10. 11:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Van ügyfelem, aki havi ezer (egyezer!) forint könyvelési díjat akart lealkudni. Pedig hát én látom, hogy havi 2milkót tisztán kivesz a cégből. Szóval hidd el, hogy sokan egy forintért az anyjukat is :)

Nyilván ezt most nem a kérdezőre értem, csak szerintem így info nélkül felelőtlenség tanácsolni bármit is.

2019. aug. 10. 11:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyébként lehetőségként írtam volna, igaz tényleg úgy jön le, mintha a "tutit" mondanám (a lehet szó elvész benne) :-)
2019. aug. 10. 12:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Weboldalkészítéssel és egyéb informatikai szolgáltatásokkal foglalkozom, de igazából még csak három hónapja. Még viszonylag csak befektetés van, de dolgozom azon, hogy elterjedjek. Nem vág padlóra az a 25 ezer, de azért örültem volna már most egy kis költségcsökkentésnek. :)
2019. aug. 10. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!