Ha internetes kereskedelmet csinálok apró alkatrészekkel, s kerékpárral járom a várost s a googlen a leendő utvonalamat figyelve lehet tőlem vásárolni, ahhoz kell valami plusz engedély?
vagy elég ha csak az internetes eladáshoz megvan minden engedély és ez sima személyes vásárlásnak számit?
Nem reklámoznám kerékpározás közben, hanem csakis neten lehetne látni rola mindent aprohirdetésben s emailben lehetne egyeztetni.
Nem kell plusz, vagyis mihez képest plusz.
Egy vállalkozás kell minden formai kellékkel, könyveléssel, számlázást megoldani, aszf, gdpr, meg ami kell feltüntetni az oldalon, aztán hogy most biciklin viszed ki a cuccot, vagy futárral küldöd, vagy ördögszekérben viszed abba nem fog belekötni senki.
Először is tegyél rendet a fejedben, bocs:
Internetes kereskedelem az azt jelenti, hogy az interneten hirdeted a terméket és OTT VESZI/RENDELI MEG A VEVŐ. Ha Te emailben lelevelezed a vevővel, hogy mire van szüksége, akkor Te tulajdonképpen utána már csak házhoz szállítasz a biciklivel. Ja, és akkor hogyan fogod kivédeni, hogy a vevő meggondolja magát és kiviszed neki, de mégse kéri, nincs elég pénze rá, stb?
Ha biciklivel járod a várost és úgy viszel terméket, akkor személyes vásárlás (egyébként igazi mozgóboltot nem engedélyeznek, csak olyant, ami területfoglalási engedéllyel egybekötött)
Ez így legálisan nem igazán fog menni, vállalkozásként, ugyanis internetes vásárlásnál a vevőt védi a fogyasztóvédelem, elállási joga van, stb
Ha pedig személyesen árulsz, akkor kell egy hely, ahol meg tud találni, reklamálni, ha rossz a termék, elégedetlen, stb.
"Internetes kereskedelem az azt jelenti, hogy az interneten hirdeted a terméket és OTT VESZI/RENDELI MEG A VEVŐ. Ha Te emailben lelevelezed a vevővel, hogy mire van szüksége,"
Ezt a részt végkép nem értem. Az email nem az internet része? S egy weblapon meghirdetett termék eladása nem internetes kereskedelem?
Ez teljesen más, mint az internetes vásárlás. Annak az a lényege, hogy távollévők közt köttetik szerződés, ha személyesen tőled vásárol, az már mozgóbolt. Ez esetben elállási jog nem illeti meg.
Vagy már a szerződést is emailben kötitek meg, és te csak kiszállítasz? Mert az már távollévők közt kötött szerződésnek számít.
Ez teljesen más, mint az internetes vásárlás. Annak az a lényege, hogy távollévők közt köttetik szerződés, ha személyesen tőled vásárol, az már mozgóbolt. Ez esetben elállási jog nem illeti meg.
Vagy már a szerződést is emailben kötitek meg, és te csak kiszállítasz? Mert az már távollévők közt kötött szerződésnek számít.
Ez hatalmas tévedés. Ép nemrég vásároltam webáruházban, személyesen vettem át és volt elállási jogom. Nem az átvétel modja számit hanem hogy webáruháztol vagy egyéb internetes vsárlásnak minősulo modon vettem e vagy sem. És a számlát is átvételkor vettem át. igaz elötte magkaptam emailben na de ép ez az hogy ezt én is megtudom csinálni, hogy elötte elkldöm emailben ha ez feltétel.
"Vagy már a szerződést is emailben kötitek meg, és te csak kiszállítasz? Mert az már távollévők közt kötött szerződésnek számít." Mindent az adásvétel pillanatában érvényes törvények szerint csinálunk. Ha a törvény akkor azt írja elő amit írsz akkor úgy csináljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!