Szerintetek jól írtam az önéletrajzot? 1. Személyes adatok 2. Iskolai végzettség 3. Egyéb ismeret 4. Érdeklődési kör Még írtam fizetési igényt is, mert kérték. Hiányos vagy ennyi pont elég?
Eddigi munkahelyek?
Nyelvtudás (egyéb ismeretekben van?)
4-es pont felesleges és semmi közük hozzá, hacsak nem kapcsolódik a munkádhoz.
Személyes adatok:
NÉV
Mobil
(fotó:nem kötelező),
lakcímedhez, korodhoz, szülhely, időhöz, családi állapotodhoz semmi közük, be ne írd!
Iskolai végzettség/diploma:
Pl XY főiskola, szak
Nyelvtudás:
Angol középfok
IT ismeretek:
Felhasználói szintű (Word Excel stb)
Egyéb:pl. jogsi, tanfolyamok
Ennyi, se több, se kevesebb
A 4-es teljesen jó, csak részletezni is érdemes. Pontosan mi az a szakmai tudás, hogy lássák belőle. És a többit is röviden és lényegre törően ismertetni, hogy ne csak egy lista legyen, hanem a HR-es kicsit megismerjen belőle. De a max a 2 oldal, inkább másfél.
Ez a jobb sorrend:
- Személyes adatok (csak név, email, mobil)
- Munkahelyek (és hol mit csináltál, miben van gyakorlatod)
- Egyéb gyakorlatok (gyakornoki, hobby projekt, egyéb tapasztalat)
- Számítógépes és Egyéb ismeret (ami az álláshoz jól jön, vagy kell)
- Iskolai végzettség (és egyéb tanfolyamok, szakok)
- Érdeklődési kör (akár ezt is lehet)
- fizetési igény (a végére, de csak ha kérik)
Szerintem linkelgetni hazai viszonylatban fölösleges, egyrészt hiába koppintgatnak a sok egymásra rakott, kinyomtatott önéletrajzon, nem történik semmi :P de komolyan, egy valamire való munkaadónak, ha már olyan állást ír ki, ahova diploma kell, minimum nagyjából tisztában kell lenni azzal, hogy milyen egyetemek vannak, ott milyen szakon általában mit oktatnak, sőt, az adott szakterületen azt is tudnia kell, hogy melyik intézményen erősebb, melyiken gyengébb az oktatás színvonala. Esetleg ha valakinek külföldi egyetemen szerzett végzettsége van, akkor megéri az ilyesmi, vagy ha egy új, ráépülő szakképesítésről van szó, ami még csak nemrég indult el.
Szövegesen kiemelni a munkakörhöz kapcsolódó főbb tárgyakat, speckó szemináriumokat, diákkört stb. na az inkább hasznos.
Szerintem ez attól függ, hogy milyen állásokra pályázol.
Egy telefonos ügyfélszolgálat 1000 jelentkezőjéből lehet, hogy ki lehet tűnni ilyen módszerrel, de komolyabbaknál az elvárt szakirányú végzettséget is meghatározzák, és akár fejre is állhatsz, ha az nincs meg mert csak azt nézik :)
Persze az nem baj akkor se, ha nem csak úgy oda van hányva az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!