Mennyire gyakori manapság, hogy felmondási szándék esetén fizetésemeléssel próbálnak visszatartani?
Figyelt kérdés
Kértem emelést, kinevettek...
Felmondanék, most meg egyből megkínálnának egy kisebbfajta emeléssel...
Ennyire lehet szánalmas egy cég?
2019. júl. 14. 14:57
11/13 anonim válasza:
Szerintem maradj, aztán ha úgy gondolod, menj máshová. De ne azért maradj, mert "illik"... A kollégáid tudják, hogy emelést kértél, majd a nemleges válasz után felmondanál és megemelték a fizetésedet? Írd már meg, kíváncsi vagyok. Mert ilyen ritkán van, pont ezért, mert egy cunamit indíthatsz el. Kivéve, ha határozottak a kollégáid.
12/13 anonim válasza:
Nincs ebben semmi szánalmas. Ha bemondásra mindenkinek emelnének csődbemenne a cég. Én is voltam így, kaptam jobb ajánlatot, szóltam a főnökömnek, hogy van előre lépési lehetőségem máshol. Másnap megadta ugyanazt ő is, még egy hajszálnyival jobb feltételekkel.
13/13 anonim válasza:
Érdekes módon még ez még az állami szférában is előfordulhat, pedig itt "bértábla" van: egy idős kollégám bejelentette, hogy megy máshova, és -ő mesélte- konkrétan rákérdeztek, hogy "mivel/mennyivel tudnák őt itt tartani".
Persze pofára estek, mert a pasi ugyanennyi pénzért ment el, azaz nem a pénzről volt a döntő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!