Megyeszékhely nagy városban tényleg fizetnek még irodai állásra garantált minimálbért?
#3: nem ennyi jár. Rengeteg az olyan diplomás, akinek értéktelen a diplomája... Viszont alkalmas ezekre a munkákra. Míg a gyári munkás egyre kevesebb. Ráadásul ők termelik ki az adminisztratív dolgozók bérét is. Ezért őket jobban megfizetik.
Viszont ebben benne van nekik a vasárnapi, éjszakai pótlék is. Ja, meg teljesen mások a munkakörülményeik.
Az irodista meg, munkakörtől függ. Egy mérnök többet kap, hiányterület.
Egy adatrögzítő kevesebbet.
Mindazonáltal: a cég annyit fizet, amennyiért a munkát elvállalták.
Ha te keresel egy szakembert, ha nem igényel komoly szakmai ismeretet, és van olyan, aki ugyanazt a munkát határidőre olcsóbban megcsinálja, te sem fogsz neki kétszer annyit fizetni, mint amennyiért elvállalta
@10:13
Kegyetlen hajtós fizikai munkával, irreális sok túlórával kerestem 160-170ezer Ft-ot. Ha most az elvégzett munka mennyiségét és értékét nézem, a fizetéshez, akkor sokkal jobb 130ezerért egy irodában lábat lógatni túlórák nélkül, nyugiba.
Vicceslz?
Nálunk mképes/adótanácsadó végzettséggel ennyit kapnak (és feketén semmit!!!) könyvelőirodában is, pedig full önállóan tudnak dolgozni.
"Nálunk mképes/adótanácsadó végzettséggel ennyit kapnak (és feketén semmit!!!) könyvelőirodában is, pedig full önállóan tudnak dolgozni."
Kamu.
Maximum részmunkaidőben, napi 4 órában kapnak annyit.
Az adótanácsadók nem hülyék,hogy szotyi pénzért dolgozzanak.Ha meg igen, ott valami más áll a háttérben.
Igen, megyeszékhelyen élek és is a garantált bérminimum az átlagos irodai adminisztrátori álláskörben.
Azt meg nem tudom, hogy honnan veszed, hogy a gyárakban 200-300 ezret keresnek, mert több gyárban dolgoztam itt a környéken, de ott meg a minimálbért adják, tehát még kevesebbet, mint az irodai munkáknál. Persze függ attól, hogy ott is milyen beosztásban dolgozol, de ha csak egy vagy a sok közül, aki áll a szalag mellett, akkor minimálbérnél nem fogsz sokkal többet kapni, legfeljebb párezer forinttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!