Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért emelik meg egyik emberne...

Miért emelik meg egyik embernek a bérét mert megkapja a diplomáját a másiknak meg nem ha a munkakör a diplomát eleve nem igényli?

Figyelt kérdés

A munkahelyen van két ember tök azonos munkakörben mely diplomát nem igényel. AZ egyik ember (én) leteszi a diplomát és nem kap semmit, továbbra is dolgozik annyiért amennyiért eddig.A főnök annyit se mondott hogy gratulál a diplomámhoz -na nem mintha nekem kéne a gratulációja.

A másik leteszi a diplomát és azonnal gratuláció és ezt megünnepeljük kollega és itt egy kisvendéglő vendégem vagy ÉS a lényeg itt az új szerződés az emelt bérrel. Mert megérdemled diplomás lettél....

érdekes amikor én lettem diplomás akkor a diploma nem ért a főnöknek 5 ft többletet se a bérben.

Miért jelent a diploma az egyiknél többletet a bérben a másiknál meg nem, ha

- munkakör azonos

- és eleve a munkakör nem is igényel diplomát?

2019. júl. 14. 10:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Példát mondtam, ha ennél többet kapott, akkor nyilván többet mondasz. Mondjuk én a helyedben amint megtudtam volna, rögtön felmondok, aztán oldják meg. Voltam ilyen helyzetben és felmondtam, utána meg jött a könyörgés, hogy ugyan mennyiért maradnék, de nem maradtam, találtam másik helyet és sokkal többet kaptam, mint az előző helyemen, több éves hűség után. Azóta nem igazan hat meg egyik cégecske sem, folyamatosan küldözgetem az önéletrajzokat, hátha összejön egy még jobban jövedelmező állás.
2019. júl. 14. 17:12
 12/14 A kérdező kommentje:

"rögtön felmondok, aztán oldják meg."

Na ez az amit soha a büdös életben nem tennék és értelmes ember nem is tesz. Akkor mondok fel (majd) ha lesz egy új állás kezemben az aláírt szerződéssel. Majd akkor 1 nappal se előbb.

A semmire soha nem szabad felmondani mert előállhat olyan szitu hogy még ezt az állást is visszasírom (pl ha semmit se találok helyette)

2019. júl. 14. 17:15
 13/14 A kérdező kommentje:

"utána meg jött a könyörgés, hogy ugyan mennyiért maradnék, „

Arra mréget vehetsz hogy itt aztán a főnök senkinek se könyörög. Ahhoz túl nagy a mellénye azt hiszi ez a világ legjobb helye és még ő tesz szívességet hogy helyet ad itt a „pórnépnek“

2019. júl. 14. 17:24
 14/14 anonim ***** válasza:

"Nyalni tudok de nincs hozzá gyomrom"

Magyarul nem tudsz.

Nem a fizikális lehetőséget értjük ez alatt, hogy van-e nyelved, hanem azt, hogy megtennéd-e.

De, "normális" munkahelyen is így megy.

A világon mindenhol így megy.

Egy pár évig még hadakozol ez ellen, én is így voltam vele.

De majd idővel belefásulsz és belátod, hogy az egész világ így működik.

Szomorú, igen.

Én egy multinál vagyok már kb 15 éve, hányszor, de hányszor találkoztam már ezzel a jelenséggel. Lehet homokba dugni a fejünket, attól ez még így van, max nem veszünk róla tudomást.

Ha máshova mész, ott is így lesz.

2019. júl. 14. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!