Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért emelik meg egyik emberne...

Miért emelik meg egyik embernek a bérét mert megkapja a diplomáját a másiknak meg nem ha a munkakör a diplomát eleve nem igényli?

Figyelt kérdés

A munkahelyen van két ember tök azonos munkakörben mely diplomát nem igényel. AZ egyik ember (én) leteszi a diplomát és nem kap semmit, továbbra is dolgozik annyiért amennyiért eddig.A főnök annyit se mondott hogy gratulál a diplomámhoz -na nem mintha nekem kéne a gratulációja.

A másik leteszi a diplomát és azonnal gratuláció és ezt megünnepeljük kollega és itt egy kisvendéglő vendégem vagy ÉS a lényeg itt az új szerződés az emelt bérrel. Mert megérdemled diplomás lettél....

érdekes amikor én lettem diplomás akkor a diploma nem ért a főnöknek 5 ft többletet se a bérben.

Miért jelent a diploma az egyiknél többletet a bérben a másiknál meg nem, ha

- munkakör azonos

- és eleve a munkakör nem is igényel diplomát?

2019. júl. 14. 10:12
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Ja és annyi hogy az én diplomám osztatlan mester(MA) a másik meg csak BA.

Ha a BA ér plusz pénzt a mester miért nme ér 5 ft-ot se?

2019. júl. 14. 10:21
 2/14 anonim ***** válasza:
62%
Az alapján ahogy nyilatkozol, egyértelműen személyi ellentétek vannak csak a háttérben
2019. júl. 14. 10:22
 3/14 A kérdező kommentje:

Nekem se kutyám se macskám se az illető az se érdekel él-e vagy meghal, én csupán annyit szeretnék tudni

a) milyen alapon kap valaki plusz pénzt egy olyan munkakörben a diplomáért amely munkakör a dipl eleve nem is igényli?

b) vagy ha már kap, akkor jó kapjon, de akkor másik ember totál azonos paraméterekkel miért nem kap?

2019. júl. 14. 10:26
 4/14 anonim ***** válasza:
67%
Kérj te is fizetésemelést. Ha nem kapod meg, mondj fel. Miért ilyen nehéz ez?
2019. júl. 14. 10:50
 5/14 anonim ***** válasza:
83%
Így van, már eleve a felmondásoddal menj. Kérj nettó 60e-et, utána alkudozzatok. Össze kell szedned a tökeidet, ha meg nem megy, akkor dolgozzál tovább kevesebbért és ne itt sírjon a szád.
2019. júl. 14. 10:58
 6/14 anonim ***** válasza:
34%
Mert igy döntött a ceg vezetese, adj egy szamot felhivom őket
2019. júl. 14. 13:47
 7/14 anonim ***** válasza:
47%

Az a nagy helyzet, hogy nem keres mindenki ugyanannyit.

Piacgazdaság van, mindenki annyit ér, amennyit ki tud harcolni magának.

Nekem is nehéz volt ezt elfogadni huszonévesen, mert többet tettem le az asztalra, mint sok kollégám, de nem volt hosszú nyelvem, így sosem engem léptettek elő.

Ha nyalsz, vagy haver, vagy rokon vagy, akkor többet fogsz keresni, így működik a világ.

Megszoksz vagy megszöksz...

2019. júl. 14. 15:10
 8/14 anonim ***** válasza:
Akkor is így van, ha lepontoztok. :D
2019. júl. 14. 16:19
 9/14 A kérdező kommentje:

"Ha nyalsz, vagy haver, vagy rokon vagy, akkor többet fogsz keresni, így működik a világ."

1. Nyalni azt tudok (nék) de nincs hozzá gyomrom

2. Haver: hát megválogatom kivel haverkodok és a főnökkel kb egy levegőt se szívnék ha nem muszáj

3. Rokon meg nem lehetek azt a születés dönti el

4. Normál munkahelyen nem a hosszú nyelvet szokás díjazni

5. Kismagyar szutyokcégnél meg igen

2019. júl. 14. 16:26
 10/14 A kérdező kommentje:

"Kérj nettó 60e-et, utána alkudozzatok"

Miért pont 60-at? Ha már kérek (de nem fogok) akkor eleve annyit kérek amennyit a csókos kollega kapott. Miért kérnék kevesebbet?

2019. júl. 14. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!