Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon a munkaerőpiac...

Magyarországon a munkaerőpiac miért ilyen "gagyi"?

Figyelt kérdés

Legalábbis, Németországéhoz képest az.

A bátyám, 2012-ben ment ki oda, gazdasági bsc diplomával került ki és egyből kifejezetten jó munkahelye volt.Olyan, ami ott teljesen magától értetődő egy szellemi munkakörben vagyis, rugalmas munkaidő , feljebbjutási lehetőségek, gyümölcsnap, sok céges program.

Illetve, erős szakszervezet.

Azóta, tanult Németországban is egyetemen az MSC-t ott végezte el.Ha akarna évente válthatna állást, annyi a lehetőség ott.

A pénzről meg ne is beszéljünk, nagyon jó helyekre jár nyaralni, 2 éves BMW-vel jár és szép lakást bérel.

Én meg mérnök vagyok, hiába van átlag feletti fizetésem, úgy érzem nem jutok belőle sehova.

Bérelt panellakás, 10 éves Skoda.

Az a bajom,hogy kevés a mérnöki munka Magyarországon, ami fizet is.

A budapesti munkaerőpiac is "gagyi", vidéken meg kb nem léteznek normális szellemi munkakörök, ahol a fejecskédet is kell használni.

Kivéve, közszférás munkahelyek.

Előző munkahelyemen, meg azt mondta a vezetőnk, hogy, aki szakszervezetet mer alapítani, azt kirúgja.

Egyébként német cég volt az is.

Állást váltani sem könnyű, mivel a lehetőségek száma nem olyan sok.

2019. júl. 13. 14:51
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
#20: ha szeretnéd a munkádat nem csak napi 3 órát csinálnád mikor 8-ra vagy bejelentve
2019. szept. 4. 18:01
 22/23 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem, miért támadsz.

Nem tetszik, hogy te kidolgozod a beled, más meg ugyanannyi pénzért fele annyit sem dolgozik?

Elárulok valamit: csinálnám 8 órában, sőt csinálnám 10-ben is, ha LENNE MIT.

De van egy másik oldala is a dolognak: fiatal vagyok, gyorsan dolgozom, értek a számítógéphez. Ezen nőttem fel, sőt ezt tanultam.

Sok idős, nyugdíjhoz közel álló ember közé kerültem be.

Amivel én 5 perc alatt kész vagyok, az nekik egy óra, és ez nem túlzás.

Bonyolultak a rendszerek, ők pedig már koruknál fogva nem értenek hozzá, inkább kikeresik a menüből 20 kattintással, 10 perc alatt, 200 szó elolvasásával, amire szükségük van, míg én egy tizedmásodperc alatt elérem ugyanezt billentyűkombinációval.

Természetesen tudja ezt a vezetőség is, de nem lehet azért kirúgni valakit, mert megöregedett, főleg hogy már itt húzott le 30-40 évet.

Amikor ők kezdték, még minden papíron ment.

Szóval ők valóban kitöltik a munkaidőt tényleges munkával (azért ebbe is belefér sok kényelmes kávézás, cigi, ebéd), míg én ugyanezt elvégzem tizedannyi idő alatt.

Így bőven marad időm.

Több munka jelenleg nincs.

Nem rúghatják ki az időseket, ezt már írtam.

De nem rúghatja ki a fiatalt sem, mert kb csak ő ért ténylegesen a programhoz, és hiába töltött el kevesebb időt a cégnél, mégis hozzá fordulnak, ha kérdés, kérés, probléma van.

Illetve, hiába a tekintély meg a múlt, ha új, bonyolultabb, összetettebb feladat van, amit ráadásul határidőre kell megcsinálni, azt nem a vén rókáknak adják, mert sosem lenne kész.

Szóval rossz a megközelítésed, de azért nem hibáztatlak, mert nem vagy benne, nem látod a mindennapokat, csak pár szót olvastál el egy névtelen oldalon.

És én sem szeretném a munkahelyem üzleti titkait itt kifecsegni, mert nem érdekem.

Ezért is van olyan regisztrációm és olyan nevem, hogy ne legyek beazonosítható.

Amit leírok, az mindig igaz, de nem írnék cégnevet vagy várost, sőt jelen esetben még szakmát sem, mert olyan speciális, hogy egy ebben tevékenykedő ember lazán be tudná azonosítani a helyet.

2019. szept. 4. 19:42
 23/23 anonim ***** válasza:
#22: ezzel csak azt írtad le hogy mennyire nem hatékonyak a multik. továbbra sem jött meg a kedvem hogy egy ilyen helyen pocsékoljam el a fél életem, ahol gombokat kell nyomogatni, ami egyeseknek 8 óra, másoknak 2 óra alatt megvan. gondolom a menedzserek meg a vezetők Jaguarral járnak és van egy yachtjuk ahelyett, hogy rászánnák a pénzt, a gombnyomogatást automatizálnák az öreg papákat meg elküldenék egy busás végkielégtéssel. mert nem hiszem h panaszkodnának ha a hátralevő fizetésük 70%-át megkapnák végkielégítésnek.
2019. szept. 4. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!