Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon a munkaerőpiac...

Magyarországon a munkaerőpiac miért ilyen "gagyi"?

Figyelt kérdés

Legalábbis, Németországéhoz képest az.

A bátyám, 2012-ben ment ki oda, gazdasági bsc diplomával került ki és egyből kifejezetten jó munkahelye volt.Olyan, ami ott teljesen magától értetődő egy szellemi munkakörben vagyis, rugalmas munkaidő , feljebbjutási lehetőségek, gyümölcsnap, sok céges program.

Illetve, erős szakszervezet.

Azóta, tanult Németországban is egyetemen az MSC-t ott végezte el.Ha akarna évente válthatna állást, annyi a lehetőség ott.

A pénzről meg ne is beszéljünk, nagyon jó helyekre jár nyaralni, 2 éves BMW-vel jár és szép lakást bérel.

Én meg mérnök vagyok, hiába van átlag feletti fizetésem, úgy érzem nem jutok belőle sehova.

Bérelt panellakás, 10 éves Skoda.

Az a bajom,hogy kevés a mérnöki munka Magyarországon, ami fizet is.

A budapesti munkaerőpiac is "gagyi", vidéken meg kb nem léteznek normális szellemi munkakörök, ahol a fejecskédet is kell használni.

Kivéve, közszférás munkahelyek.

Előző munkahelyemen, meg azt mondta a vezetőnk, hogy, aki szakszervezetet mer alapítani, azt kirúgja.

Egyébként német cég volt az is.

Állást váltani sem könnyű, mivel a lehetőségek száma nem olyan sok.

2019. júl. 13. 14:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

"Én nettó 200-250-et keresek, és lazán teszek félre belőle, pedig 55 ezer a lakáshitelem, és igazán mindent megveszek, meg minden nap kaját rendelek, de ruháknak sem nézem az árát."

ügyes vagy, ezt nem vitatjuk, h meg tudsz élni, félreraksz. sokan elszórják a pénzt. nade, a ruháknak nem nézed az árát? nehogymár. havi 50-60 ezernél töb nem maradhat ha minden nap rendelsz, ez fizikai képtelenség. 50 ezerből nem nézed a ruhák árát? hát sztem nézed. vagy persze, ha csak a New Yorkerben vásárolsz nem kell nézni, csak az szétmegy 2 hónap alatt...

Egyébként meg azt el kell fogadni, h a hitel egy olyan dolog, amit nem mindenki vállal be. Vannak akik még tanultak az előző esetből, amikor a sok évig fizetett lakásuk (ami hitel 150,200%-át fizették már ki) végül a banké lett. Sok fiatalnak van a családjában, felmenői közt olyan aki csúnyán beszívta az előző hitelválságot, és nem bízik már a bankok tolvaj bagázsában.

"De igen, képzeld, vidéken is lehet ennyit keresni, ez nem egy elképzelhetetlen fizetés ma már!"

Nem tudom mi alapján írod ezt. A legtöbb statisztika szerint vidéken kevesebbet keres ugyanabban a szakmában. Persze vannak ellentmondó statisztikák is, kitudja ki pénzeli. Én egyedül az ITról tudok nyilatkozni ott 30%-al keresnek kevesebbet vidéken. De ott amúgy lehet kérdezgetni vagy elég elég megnézni az álláshirdetéseket. A gyárakat nem tudom, ott lehet jó fizuk vannak, de nem lehet mindenki gépészmérnök.

"Kicsit autókázol, semmi bajod nem lesz, de amúgy a tömegközlekedéssel sem!"

Autókázol? Mert az ingyen van, nyilván :D

Ja, mert az unokatestvéred 20 perc alatt beér a városba (vagy netán az autópálya mellett dolgozik)? Akkor az a sok szerencsétlen agglomeráció-beli aki napi 3 órát tölt a dugóban biztos nem ismeri a titkos utakat :D

Megintcsak örülünk az unokatesód autóversenyzőnek született de ez megintcsak nem reprezentatív. Próbáltál már valaha hétfő reggel 9-re beérni a városba mondjuk Érdről? Utána mondj hülyeségeket :D

Te valahogy el voltál tévedve végig. Szó nem volt belvárosi lakásról. Senki nem akar azt (jó lenne persze, főleg airbnb-zni). Másfél szobás panel kerül 30 millába. 2 szobás lakás + kocsi = 40 millió, én ezt írtam. Bár te gondolom Suzuki Swifttel száguldasz az agglomerációba, és 5000-ér tankolsz, szóval nyilván bele fogsz kötni, h dehát egy kocsi nem kerül 3-4 millióba...

Belvárosban meg 40 milláért nem luxuslakást kapsz, hanem egy 25 nm lyukat. A "luxuslakás" (már ami a te szemedben luxus) 100 milliónál kezdődik.

2019. júl. 16. 21:33
 12/23 anonim ***** válasza:
69%

Kb mindenben tevedsz, de ezt betudom kotekedesnek.

Fast fashion-ben vasarolok, valoban. De ugye nem kell mindenbol minden honapban venni.

Nyilvan nem arra gondoltam, h Pradaban jarok. De nem is hianyzik.

9re bejarni, hja...

En kerek elnezest.

Ne is csodalkozz. Akkor ulj a dugoban.

7re jarok. Mar ha 8ra jarnek, akkor is a csucsban mennek. De nem akarok.

A legtobb munkahely ebben rugalmas, foleg a multik.

Ha meg gyarban vagy, akkor 6ra mesz, az sem egy csucsforgalom.

Na de nem vitazok, mert egyertelmu a celod.

Valljuk be, barmikor, barmibe bele lehet kotni, ha az ember kifejezetten ezt akarja.

2019. júl. 17. 15:44
 13/23 anonim ***** válasza:
50%

csoppet sem rugalmasak ebben a multik. 5ig bent kell lenned ha 7re mész akkor is. 4kor elmehetsz ha valami telefonos suportos vagy és stopperrel mérik hány órát vagy bent.

de ha neked jó fél 6kor kelni és 10 órákat rabszolgadolgozni hajrá

2019. júl. 22. 23:56
 14/23 anonim ***** válasza:
66%

Én még ilyen multival nem találkoztam.

Az én munkáltatóm jelen van az egész országban, és Európa nagy részén.

Itthon is több ezer dolgozóval.

Én sosem ülök bent estig, 3-kor felállok, de sokszor hamarabb. Nap közben ha dolgom van, megyek és intézem, legyen az hivatalos ügy, orvos, vagy bevásárlás.

Belefér, mert a multinál azt mondják, a munka legyen elvégezve,m a többi a te dolgod. Ha meg tudod oldani, hogy napi 6 órában vagy még kevesebben elvégzed, akkor ok, én pl. sokkal gyorsabban dolgozom, mint sok idős kolléga, de ugye nincs teljesítménybér, tehát nem fogok ugyanannyiért 2x annyit dolgozni, habár beleférne az időbe.

Szóval van szabadidőm, és ezt arra használom, amire nekem jól esik.

Közszférában vagy kis magyar vállalkozónál próbáld ezt megcsinálni...

2019. júl. 23. 19:53
 15/23 anonim ***** válasza:
63%
nem a munkaeróm őiac gagyi hanem a végzettséged egy jó szaki itthon is új bmw vel jár és nem béreli a szép lakst hanem simán megveszi
2019. aug. 23. 09:24
 16/23 anonim ***** válasza:
#14: érdekes hogy ennyire mások a tapasztalataink. melyik cégről beszélünk, ahol 6 órát is lehet dolgozni 8 órás fizuért?
2019. aug. 31. 17:06
 17/23 anonim ***** válasza:

Nem fogom ide kiírni, mert meglepődnél.

De nem hogy 6, hanem munkától függően napi 2-3 óra munka, ha olyan van, persze a többi időt is bent töltöd, csak épp nem munkával.

2019. aug. 31. 17:46
 18/23 anonim ***** válasza:

"Én sosem ülök bent estig, 3-kor felállok, de sokszor hamarabb. Nap közben ha dolgom van, megyek és intézem, legyen az hivatalos ügy, orvos, vagy bevásárlás."

Benn kell tölteni a többi időt is, csak nem munkával.

Most akkor lennél olyan kedves és eldöntenéd, hogy mit hazudsz össze-vissza?

2019. aug. 31. 19:24
 19/23 anonim ***** válasza:

"persze a többi időt is bent töltöd, csak épp nem munkával."

És ennek szerinted mi értelme van? Ugyanúgy napi 9 órát bent kell rohadnod. Ha a rabszolga rájön, hogyan henyéljen kicsit amíg az őrök nem figyelnek, attól még rabszolga marad.

2019. szept. 3. 20:26
 20/23 anonim ***** válasza:

Én soha nem éreztem magam rabszolgának, és nem is értem ezt a hasonlatot.

Úgy hívják: alkalmazott.

És nekem ez így jó.

Hogy mi értelme van? Van egy munkaviszonyom, biztos megélhetésem, minden hónapban megérkezik a számlámra a fizetésem, amiért amúgy nem hajtom agyon magam, nem kell félnem, hogy mit fogok enni, vagy miből fizetem a számlákat.

Emellett pedig nem nyomja a vállam a felelősség, hogy emberek függnek tőlem, munkát adjak nekik, bejelentsem-e őket, honnan vegyem meg a nyersanyagot, hogy fizessek adót, hogy nyereségem is legyen és ne menjek csődbe, hogy éljem túl a hatósági vizsgálatokat, stb.

Nekem tökéletesen megfelel az alkalmazotti jogviszony, és nem rabszolga attól senki, hogy nem akar vállalkozó lenni.

És amúgy miért is lennék rabszolga?

Írtam, hogy ha dolgom van, felállok és megyek. Orvoshoz ugyanúgy, mint a tüzépre téglát venni. Belefér.

Nem kell azért szabit kivennem, hogy ügyet intézzek.

Ha belegondolok, évek óta nem vettem ki szabit hivatalos ügyintézés vagy orvos miatt.

De rabszolgázz csak. :)

2019. szept. 3. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!