Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkahelyre (irodába) behozni...

Munkahelyre (irodába) behozni kutyát, gyereket, anyukát, vevőt a neten eladott cuccra, mást venni mint a főnök mond, facebookozni munkaidőben - miért gondolja az alkalmazott, hogy ez így rendben van?

Figyelt kérdés

Most lettem vállalkozó, nyitottam irodát, felvettem (próbaidőre) alkalmazottat, de már a 3-at kellett elküldeni. - Úgy gondolom a munkahely az munkahely, ott dolgozik az ember, elvégzi az adott feladatot, és nem ott intézi az ügyesbajos dolgait.

Pl.:

1. Harmadik nap behozza a kutyáját, mert "Nincs kire hagyni.", pár nap múlva a nővére gyerekét "Most nincs suli, és beteg, a nővére meg dolgozik." (Ekkor már kiakadtam.) Másnap ahogy bemegyek az irodába, ott volt az anyja és a nővére... Na ekkor küldtem el.

2. Bejön az ügyfél, köszönök neki, erre közli, hogy ő nem engem keres, hanem vett egy könyvet a neten, és jött átvenni! Ugyan ezt az asszisztenst elküldöm venni pl. körtét, erre almát hoz, mert "Mondták, hogy ez ugyan olyan." És amikor visszavitetem vele, még elkezd hisztizni, hogy milyen égő... (Őt is elküldtem.)

3. Reggel késik 15 percet... lerakja a táskáját, majd rögtön kimegy cigizni (mert sietett, nem volt ideje), és előveszi a telefonját... Elmagyarázom, hogy ez egy munkahely, itt dolgozni kell - nem sokkal később facebookozik a telefonján! (Na ekkor Őt is elküldtem.)

Velem van a baj, vagy ma már egy ilyen világban élünk? (Csak mert nekem morbid, de ők tök természetesen csodálkoztak, és értetlenkedtek, hogy mi ezzel a baj.)

2019. júl. 8. 20:23
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Szóval sajnos ilyen a világ - nem a Spártai pajzsfalba kerestem embert, hogy reménytelenül harcoljon a túlerővel szemben... egyszerű, elvárható dolgokról van szó.

"Defektet kapsz és a titkárnő oldja meg." - Asszisztens = ügyintéző, akitől elvárná az ember, hogy egy pótkereket meg tud venni (azért vettem fel, hogy intézze, amire nekem nincs időm - erről szól minden munkahely, a Tesco igazgatója sem áll be árút pakolni, vagy kasszázni).

"vadkapitalista, kizsákmányoló hozzáállás" - Az alkalmazottól nem sajnálnám a pénzt, az a legkevesebb, ha tudja intézni a dolgokat, mert akkor jóval több profitot hoz (de amit én megcsinálok, azt a szintet tőle is elvárom).

A gyerek, kutya, anyuka, online vásárló - nem igazán volt munkahelyem, de ha így a középsulira visszagondolok... nem volt olyan, hogy pl. a tanár behozza a testvére gyerekét, hogy "Á, beteg a tesóm meg dolgozik."

És nem volt egy elit suli, de rend volt a tanár és a diák oldalról is.

2019. júl. 9. 20:35
 22/36 anonim ***** válasza:
82%

"Asszisztens = ügyintéző, akitől elvárná az ember, hogy egy pótkereket meg tud venni (azért vettem fel, hogy intézze, amire nekem nincs időm - erről szól minden munkahely, a Tesco igazgatója sem áll be árút pakolni, vagy kasszázni)."

Nem, nem erről szól. Pláne nem az irodai munka. Nagyon ciki, hogy mással akarok a pótkerekedet megvetetni, mint egy kislány

2019. júl. 9. 21:27
 23/36 anonim ***** válasza:
74%

Mint írtam fentebb, ha felveszel egy alkalmazottat, annak adnod kell munkaköri leírást. Abban nem lehet annyival elintézni a teendőket, hogy "csináljon mindent, amire nekem nincs időm".

Klónoztasd magad inkább.

2019. júl. 10. 06:47
 24/36 anonim ***** válasza:
56%
Mi van/volt a titkárnő munkaköri leírásában? Például bevásárlás, áruszállítás számodra benne volt?
2019. júl. 10. 09:48
 25/36 anonim válasza:
100%
Ma már nagy divat ha a főnök személyi asszisztenst tart. Ebbe a munkakörbe elég sok minden akár privát elintézni valók is beleférhetnek. (Lásd pl. Az ördög Prádát visel c. filmben a főnök megkéri az alkalmazottat, hogy szerezze meg neki a Harry Potter legújabb kéziratát, mert a lányai azokat akarják olvasni a vonaton.) A kérdés hogy ki mit vállal be és hogy meg van-e érte eléggé fizetve? Egy magasabb fizetésért, jó munkaidőbeosztásért stb. az alkalmazottak többet elviselnek. Itt is az adsz és kapsz elve működik. Ha jó fizetést adsz, sok kedvező juttatással sorban fognak állni nálad.
2019. júl. 10. 12:55
 26/36 anonim ***** válasza:
75%

25ös: az a film pont arról szól, hogy ne viseld el a hátadon az ilyen tetveket.

És a filmnek nem kellett követni a munkaügyi törvényeket.

2019. júl. 10. 13:11
 27/36 anonim válasza:
53%
Miért a munka törvénye előírja, hogy a munkavállaló pl. a munkaidejében hány percet facebook-ozhat? Ja és miért nem a nővére viszi be saját gyerekét a saját munkahelyére???? Egy csomó munkahely van ahová nem viheti be az ember a gyerekét. Vagy láttál már villamosvezetőt, vagy orvost, pénztárost, tűzoltót, stb. munka közben a saját gyerekével? Én évek óta dolgozok irodába de soha nem merült fel, hogy behozzam még a saját gyerekeimet sem. Megoldottam. 15-en dolgozunk szép lenne ha valaki mindig behozná a gyerekeit. kész óvoda
2019. júl. 10. 14:05
 28/36 anonim ***** válasza:
27: most a munkaköri leírás és a pózkerék vásároltatás kapcsán volt szó az Mtről.
2019. júl. 10. 14:19
 29/36 A kérdező kommentje:

Nekem is eszembe jutott az Ördög Pradát visel c. film, én is így képzelek el egy jó asszisztenst (nem kézirat megszerzésre vagy viharban repülő hívásra gondolok, de azért tudjon gondolkodni, intézni a dolgokat).

Munkaköri leírásban benne van, hogy "munkahelyen belüli, és kívüli teendők intézése".

"Nagyon ciki, hogy mással akarok a pótkerekedet megvetetni, mint egy kislány." - Falun kaptam defektet, a világ végén, 20 km-re volt a legközelebbi gumis, mégis mit tehettem volna?! - Asszisztens pont erre van, hívod, beül a kocsijába, megveszi a kereket, és jön (nem lehetetlen dolog, 5 kilós a kerék, munkavédelmi előírás tartalmazza, hogy nők 30 kg-ig emelhetnek, azon kívül meg kb olyan mint elküldeni a feladandó levéllel a postára).

2019. júl. 10. 19:16
 30/36 anonim ***** válasza:
21%

Na azt megnézem, mikor egy nő 30 kilókat emelget neked.

A munkajöri leírásért meg ezek szerint perelhető vagy.

2019. júl. 10. 20:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!