Munkahelyre (irodába) behozni kutyát, gyereket, anyukát, vevőt a neten eladott cuccra, mást venni mint a főnök mond, facebookozni munkaidőben - miért gondolja az alkalmazott, hogy ez így rendben van?
Most lettem vállalkozó, nyitottam irodát, felvettem (próbaidőre) alkalmazottat, de már a 3-at kellett elküldeni. - Úgy gondolom a munkahely az munkahely, ott dolgozik az ember, elvégzi az adott feladatot, és nem ott intézi az ügyesbajos dolgait.
Pl.:
1. Harmadik nap behozza a kutyáját, mert "Nincs kire hagyni.", pár nap múlva a nővére gyerekét "Most nincs suli, és beteg, a nővére meg dolgozik." (Ekkor már kiakadtam.) Másnap ahogy bemegyek az irodába, ott volt az anyja és a nővére... Na ekkor küldtem el.
2. Bejön az ügyfél, köszönök neki, erre közli, hogy ő nem engem keres, hanem vett egy könyvet a neten, és jött átvenni! Ugyan ezt az asszisztenst elküldöm venni pl. körtét, erre almát hoz, mert "Mondták, hogy ez ugyan olyan." És amikor visszavitetem vele, még elkezd hisztizni, hogy milyen égő... (Őt is elküldtem.)
3. Reggel késik 15 percet... lerakja a táskáját, majd rögtön kimegy cigizni (mert sietett, nem volt ideje), és előveszi a telefonját... Elmagyarázom, hogy ez egy munkahely, itt dolgozni kell - nem sokkal később facebookozik a telefonján! (Na ekkor Őt is elküldtem.)
Velem van a baj, vagy ma már egy ilyen világban élünk? (Csak mert nekem morbid, de ők tök természetesen csodálkoztak, és értetlenkedtek, hogy mi ezzel a baj.)
"Pl. Defektet kaptam 20 km-re az irodától (pótkerék lapos), hívom a titkárnőt, hogy vegyen egy pótkereket - elhozta, felni nélkül!"
Te nő vagy?!
Defektet kapsz és a titkárnő oldja meg...
Gondjaid vannak az emeleten.
Se a körtehozás, se a kerékvásárlás nem a titkárnőd feladata, irodai alkalmazottat vettél fel, nem csicskát.
A kutya-dolgot én munkatársként nem tolerálnám (nem is megyek kutyabarát helyre dolgozni, nem bírom a kutyák szagát), de amúgy egyszer sok vizet neked nem zavart gondolom. A nővére gyereke az túlzás, főleg betegen, behozza a bacikat. A sajátja iskolaszünetben, előre egyeztetve egy-egy napot az szerintem oké.
Netes rendelés átadásával szerintem megint csak nincs gond, bár az irodába én se hívnám be a vevőt.
A késés nem oké, cigiszünettel együtt fél óra késés szerintem túl van a határon, de első alkalommal még nem rúgnám ki, csak figyelmeztetném.
Igaza volt a korábbi válaszolóknak:
- annyit ér az alkalmazott, amennyit fizetsz neki. Minimálbérért minimál teljesítmény
- döntsd el, hogy titkárnő kell vagy csicska
És jól nézd meg a titkárnőd munkaköri leírását, mert előbb utóbb beperel valaki, hogy irodai munka helyett pótkereket vásárol neked.
A pótkerekes sztoriig egyet értettem veled.
Családbarát munkahelyen dolgozom, teljesen felfoghatatlan számomra, hogy néhányan ténlyeg behozzák a gyereküket, de olyant is láttam már, hogy valakinek órákig bent volt a felesége. Néha a kutyát is be lehet hozni.
A pótkeréknél ha csak annyi volt/lett volna, hogy rendelje meg neten és szállíttassa ki, az rendben, bár gyanítom, ezt te magad is elintézted volna. DE az, hogy ugrik, elmegy venni neked egy kereket, odaviszi, majd te leb.aszod, mert nincs felni... Én jó munkaerő vagyok, értem, amit csinálok, sose volt még rám panasz, de nő vagyok, lövésem nincs az autóhoz, nem is értem, hogy róhatsz fel neki olyant, ami nem a munkájához kapcsolódik. Jó, hogy nem küldöd el vele a gyerekedet fodrászhoz, majd panaszkodsz, hogy nem olyan lett a frizurája, mint te gondoltad.
Elsőre még igazat is adtam volna neked, a körtés meg a rendelős sztorinál elkezdett rezegni a léc, utána a kommentjeiden meg sírok... :DDD
Annyira nem értem az ilyen vhállalkozhókat, állatnak nézik az alkalmazottat, dedós szabályokat hoznak, utána meg kamilláznak, hogy mé' nincs normális munkaerő, brühühü...
Kellemes csődbe menést! :DDD
Ez a majmos szöveg zseniális :D
Ja, amit nem kérdeztem, mennyit fizetsz az alkalmazottaidnak?
De nem te vagy az, aki nettó 200-ért akart felvenni autószerelőt teljes munkaidőbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!