Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mire kell költenie egy nyugdíj...

Mire kell költenie egy nyugdíjasnak? Most halál komolyan kérdezem.

Figyelt kérdés

Amit megértek: gyógyszerre.

Amit nem:

Ruhára, ritkán vesznek új ruhát.

Hitel: nincs

Kocsi: egyre kevesebb vezet. Most nem az új autós nyugdíjasokra gondolok.

Gyerek, gyerekruha, óvoda, iskola: kirepültek

Kaja: kevesebbet esznek

Házfelújítás: ritkán vagy már egyáltalán nem.

Akkor mégis miért sírnak, amikor egy fiatal pár 1-200-at kap és mindent meg kell venniük?

2019. júl. 4. 08:23
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Sok helyen ingyen kapnak a nyugdíjasok tűzifát, felénk évente többször is. Mi hiába kértünk nem adnak.
2019. júl. 4. 13:40
 12/17 anonim ***** válasza:
87%

Nos, kérdező, akkor most elmondok valamit, bár nem akartam leírni a saját történetemet:

az én korosztályomnak a nyugdíjkorhatárt megemelték 10 évvel (!!!) , ami azt jelenti, hogy 55 helyett 65 éves koromban mehetek nyugdíjba. Egyedül neveltem a gyerekemet, vállalkozó voltam, de az utóbbi időben azt vettem észre, hogy már nem tudok annyit "kitermelni", hogy az 50 ezer ft adót és a 40-45 ezert ft lakásrezsit kifizessem és még normálisan maradjon pénzünk, ezért elmentem mellé még alkalmazottnak is. Ez a "királyi" életem, napi 10-12 órai munkával 1 évig ment, aztán már nem bírtam fizikailag, 59 évesen és belerokkantam. Most - hiába volt nettó 200 ezer ft körüli átlag keresetem - betettek egy olyan rokkantsági kategóriába, aminél a MAXIMUM ADHATÓ ÖSSZEG 45 ezer ft!! (ennyi a lakásrezsim) Igaz, hogy ez rokkantsági ellátás, de szerinted mire elég ez a pénz? És ebből kellene megélnem :-( Ja, és persze az összes nyugdíjasnak járó jogosultságot elvették, tehát 9.500 ft-ért kellene bérletet vennem, nem utazhatok SEMMILYEN KEDVEZMÉNNYEL a járműveken, stb. tegnap elmentem bevásárolni a piacra, majd hazajöttem üres szatyorral: 600 ft a karfiol, a cukkini, méregdrága a meggy, stb. Idén nem ettem epret, mert képtelenség megfizetni. Elvileg én is a "nyugdíjas" kategóriába tartozom, gyakorlatilag meg nem is kapok olyan kedvezményeket. Ha kibírom még 5 évig, hogy a levegőből élek, akkor talán lehet majd nyugdíjam is... Bár az sem biztos, mert lehet, addigra az sem lesz...

És azért ne felejtsük azt sem el, hogy akik most nyugdíjasok, azok nem kevés nyugdíjjárulékot fizettek be a dolgozó éveik során az államkasszába... Hogy aztán az ugye hova kerül, az meg nem a nyugdíjasok hibája.

Szóval nem a nyugdíjasokra kell haragudni, ha kapnak valamit, hanem a fizetéseknek kellene normálisaknak lenni - de hát ezt ugyebár nem akarják...

[link]

2019. júl. 4. 14:38
 13/17 A kérdező kommentje:
Utolsónak: nem ide vágó az élettörténeted, én átlagos nyugdíjasokról írtam, nem a 2 végletről és egyedi esetekről.
2019. júl. 4. 22:50
 14/17 anonim ***** válasza:
Arról hogy te rosszul élsz te tehetsz, nem a szegény nyugdíjasok
2019. júl. 4. 23:18
 15/17 A kérdező kommentje:
Valószínű, meg még nagyon sokan, csak a nyugdíjasok sirnak mindig.
2019. júl. 5. 03:59
 16/17 anonim ***** válasza:
48%

Ebben az országban mindenki sír, csak 30 éve nem képes egy normális kormányt választani magának. Pedig az lenne az alapja.

Inkább a régi rendszer embereit választják újra meg újra.

2019. júl. 5. 08:44
 17/17 A kérdező kommentje:
Akkor lennének új emberek ha nemrég születettekre lehetne választani, de a választhatóak is valamelyik pártra voksoltak eddig, nincsenek olyanok hogy új emberek.
2019. júl. 8. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!