Valaki talált már munkát a www.nemetmunkahely.hu segítségével?
A fent említett oldal segítségével vállalnék Németországban munkát, többféle pozícióban van lehetőség.
De előtte kíváncsi vagyok a véleményetekre.
én nem bíznék az ilyen "itthoni" munkaközvetítőkben. nem állítom, hogy nincs kivétel, de a többségük kiindulva a nagy magyar összetartásból csak megpróbálja jól lehúzni az olyan embereket, akik végső elkeseredésükben, csak a pénz miatt akarnak külföldre menni, de se nyelvet se semmit nem tudnak.
ilyenkor jönnek a nagyon segítőkész honfitársaink, akik intéznek neked mindent...csak elfelejtenek ezt-azt mondani az adott munkával kapcsolatban, hisz ha nekik a fejpénz megvan utánad, onnantól őket nem fogja érdekelni, hogy mi lesz veled.
olyan országokban ritkább ez a mentalitás, ahol jóval kevesebb magyar él, vagy szétszórtabban. skandináv országokban, kanadában, usában például olyan, mintha egy teljesen más magyarsággal találkoznál.
Egyrészt legyen meg a munkaközvetítői engedélye, legyen kint vagy itthon bejelentett cég, amely közvetít.
Másrészt attól, hogy ajánlatokat tőlük - ingyen persze - átnézel, még nem kerülsz bajba.
Arra ügyelj, hogy az új munkahellyel köss rendes munkaszerződést, még a kiutazásod előtt, kapd meg a téged illető példányt, és abban szerepeljen minden, ami neked fontos. Ha csak németül kapod meg, akkor nézesd át egy németül beszélő szakemberrel.
Legyen tisztázva a bruttó, nettó fizetésed, munkaidő, szabadság, lakhatás, lehessen kint bejelentett lakcímed, legyél kint bejelentve az egészség- és nyugdíjbiztosításba. Legyen tisztázva és leírva, miket von le a fizetésedből a munkáltató (szoktak a lakhatásért, munkaruháért, stb.), ill. legyen leírva, ha nem von le semmit, mert akkor nem is vonhat le semmit.
Nem ajánlom!
Amit hirdetnek nem valós, átverés! Engem a német cég ki se fizetett, borzasztó hely. A legrosszabb melókra keresnek kihasználható embereket.
Arcátlanul kihasználják az embereket, és a német hatóságok se segítenek, ha cég nem fizet!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!