Mi van akkor ha nem elég a szabi?
Nektek volt olyan hogy még az év vége előtt elfogyott a szabitok de kellett volna még pár nap?? (akár valami fontos ügy miatt vagy csak egy előre lefoglalt nyaralásra, gyerekkel otthon maradni, bármire)
Ha igen, hogy oldottátok meg?
Általában mindig hagyok pár napot, amit már év végén veszek ki, ha látszik, hogy nem lesz szükség más miatt rá.
A főnökömmel is lehet néhány napban egyezkedni otthonról dolgozom, vagy lecsúsztatott túlóra címszóval, ha már nincs rendes szabim.
Nálam:
- hagyok pár napot mindig, hogy biztos elég legyen
- tudok home office-ban lenni évi néhány napot
- túlórázok 2 hétig, cserébe elengednek egy napra, a jelenléti ívre az összes érintett napra a "normál" munkaidőmet írom
- egyszer történt már olyan, hogy betegszabit vettem ki, megbeszéltem a főnökömmel és a dokimmal is, nem vertem át senkit
1-nek: hozzátartozó halálakor nem fizetés nélküli szabi van, hanem törvényileg jár fizetett szabi. Plusz nagyon sok szabi lehet, mondjuk gyerek születésekor az apaszabi, stb.
Utolsónak: nem vertél át senkit, csak az államot, aki így bevételtől esett el, ami a munkáltatód zsebében maradt, nem mellesleg ezt színtiszta csalásnak hívják (tudom, hogy sokan csinálják, legtöbben még meg sem beszélik így, mint te).
Amúgy a kérdésre válaszolva: a legtöbben már leírták előttem, hogy mit csinálnak. Ha nagyon nincs már szabid, akkor kérj fizetés nélkülit, azt általában megadják, vagy ha minden kötél szakad, akkor táppénz.
¯\_(ツ)_/¯
Valahogy nem vérzik a szívem szegény állambácsiért, amiért 5 évente 1 napot táppénzen vagyok. "Ő" sokkal többet tarhál tőlem az év minden napján, de ezt a politizálós részt nem szeretném túlragozni.
(7-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!