Az állómunkát, hogy lehet bírni heti 45-50 órában? Nem fáj a lábatok?
Végeztem már állómunkát, de annyira lemerített már az a tény is, hogy csak állni lehet. Persze volt pihenőidő is, de nettóban kb 15 perce tudtam leülni egy nap, és akkor is sajgott a lábam. Egy idő után adaptálódik a láb? Hogy lehet ezt bírni hosszútávon?
Állva pakolós munkát is végeztem, az se volt jobb, bár legalább sokat lehetett mozogni
Nem lehet és tiltott is. A munka törvénykönyve kimondja, hogy amelyik munkát lehet ülve végezni, ott biztosítani kell ülőhelyeket. Ha nincs lehetőség közvetlenül a munkaterületen széket elhelyezni, akkor a lehető legközelebb kell biztosítani erre lehetőséget és pihenőidőt. Azért nincsenek székek, mert senki nem meri bejelenteni az ilyen embertelen helyeket.
Pont ma panaszkodott egy rokonom, hogy 40 fok van a munkaterületen és egy ventilátort se lehet elhelyezni. Az ilyen helyeket fel kell jelenteni azonnal.
"A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjóről szóló (3/2002. (II. 8.) SZCSM-EüM egy. rend. alapján a munkavégzés helyén ülőhelyet is kötelező elhelyezni, ha a munka akár részben akár teljes egészében ülve is végezhető. Ott, ahol a munka jellege miatt ez nem lehetséges, az ülőhelyről a munkahely közelében kell gondoskodni."
A legszarabb helyeken elmegy ez, de ott úgyis a legalja hülyék dolgoznak minimálbérért és egymást jelentik fel.
Normális helyen nem kell egész nap strázsálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!