Sok munkával is lehet keveset keresni. De sok pénzt keresni valójában csak sok munkával lehet?
Természetesen a nyeremény és öröklés itt most nem játszik (sem a bűncselekmény). Hanem arra gondoltam, hogy pl. a jól fizető informatikai szakterületen dolgozók is csak akkor keresnek többet, ha munkaidejükön kívül, akár hétvégén is ezzel foglalkoznak, képzik magukat, keresik a további lehetőségeket, szóval "nincs megállás". Vagy a különféle szakmunkások (kőművesek, burkolók, ácsok stb.) minél több munkát vállalnak el, ott egyértelmű több a bevétel.
A kérdés egyébként nem az itt sokféleképpen feltett "Hogyan gazdagodjunk meg otthonról végzett kevés munkával" egyik változata, csak egy összefüggést akartam igazolni, vagy megcáfolja, aki másképpen gondolja.
Attól függ hogy mit értesz sok munkán. Van persze ez a példa, amit leírsz, és tök valid.
Nekem ami bejött eddig a 10 éves karrierem alatt, hogy minden helyen kb fél évig odatettem magam, majd csak elvoltam, megéltem a tapasztalatomból még 2-3 évig, elmentem céges tréningekre, képeztem magam és utána dobbantottam másik céghez jóval több fizuért. Ezt többször is eljátszottam.
Tehát igen, "több" munkát teszel bele egy ponton, mert valahol képzed magad, meg az álláskeresés, na az külön munkakategória, de megtérülhet, és utána, ha betanulsz a jobban fizető állásodba, már sok minden megy rutinból.
Persze ez hosszabb távon realizálva valósul meg, egyfajta befektetés. Ha azonnal kell több bevétel, igen, a plusz munka, vagy a plusz befektetés a jó válasz (de befektetésnél is bele kell tanulnod a rizikókba illetve a mikéntbe...)
Szakmunkakrol altalaban elmondhato, hogy a mennyiseget fizetik meg. Fuggetlenul a szakmatol, nyilvan mindenhol van egy atlagos oraber, vagy munkadij. Minel tobbet csinalsz meg, annal tobb penzed lesz. Ha oraberben vagy akkor ugy noveled a beveteled hogy a ledolgozott oraszamot niveled, ha konkret munkara/projektre adsz arat akkor pedig ugy hogy minel rovidebb ido alatt vegzel, igy bizonyos idore lebontva tobb munkat tudsz vallalni.
A szellemi munkavegzesnel az elobb leirt mennyisegi befektetes csak egy kis resze a munkanak. Ott inkabb az egysegnyi ido alatt elvegzett munka erteket tudod novelni ugy, hogy eleinte a befektetett idot noveled, majd az elsajatitott rutinokat, szakmai ismereteket alkalmazod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!