Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogászok, mennyire befolyásolj...

Jogászok, mennyire befolyásolja a pályakezdést, hogy az egyetem alatt hol voltam gyakornok?

Figyelt kérdés
Eddig csak egy legalja ügyvédi irodában voltam, ahol a postára járkálás meg az iratpakolgatáson kívűl semmit sem csináltam, persze mindezt feketén. Most is egy ugyanilyen helyre fogok menni, mert máshova nem vettek fel. Nyilván előbb vesznek fel egy olyat, aki pl egy multicégnél vagy egy nemzetközi irodánál volt gyakornok, mivel a tanulmányi eredményeket sehol nem nézik. Szóval mondhatjuk, hogy már az egyetem alatt eldől az ember karrierje?

2019. jún. 28. 21:31
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
sehol senkinél nem számít hol voltál gyakon.
2019. jún. 28. 21:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért befolyásol, hogy a Kovács Bt-nél voltál vagy egy jó nevű multinál, főleg ha rákérdeznek konkrétan milyen feladataid voltak. Ha nem csak a kötelező gyakorlat alatt voltál gyakornok hanem azon kívül is azért előnyben vagy így is azokkal szemben akik csak a kötelező időt töltötték le.
2019. jún. 28. 22:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt kéne inkább eldöntened (neked magadnak, nem másnak, még az egyetem alatt), hogy mit akarsz később csinálni. Akarsz-e egyáltalán ügyvéd lenni később? Mert ha nem, akkor tök fölösleges ügyvéduraknál szopni minimálért vagy annyiért se évekig. Az egy lényeges szempont, hogy a jogi szakvizsga meglegyen majd, de ezt el lehet érni egy nagyvállalatnál is jogi előadó pozícióban, ahol nem két fillért adnak már ez idő alatt sem, hanem több százezret nettóban. Nem úgy, mint az ügyvédurak a bojtárjaiknak, aztán meg fel is út le is út és boldogulj egyedül ha tudsz. Az ügyvédbojtárkodást csak akkor éri meg végigcsinálni, ha te is ezt akarod csinálni később, mert tapasztalatszerzésre jó, éhenhalni kevés.
2019. jún. 29. 04:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Épp ez az, hogy eszem ágában sincs ügyvédjelöltként szenvedni minimálbérért. Nekem mindig is az volt a célom, hogy egy nagyvállalatnál dolgozzak, mint jogász. Csak ugye ilyen helyekre nem vettek fel sehova gyakornoknak, pedig rengeteg interjút végigjártam. Valahova pedig mennem kellett, egyrészt, hogy azt is megismerjem, másrészt a kötelező gyakorlati idő miatt is. Mehetnék mekibe is például, ahol legalább pénzt is adnak, de diploma után még kevesebb esélyem lenne. Sajnos így sincs túl sok.
2019. jún. 29. 07:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az is több esetben döntő, hogy a gyakornoki időt hol töltötted de nem ez az elsődleges, inkább az is, hogy például valamilyen területen elmélyedtél-e, van-e valami plusz, amit csináltál és a CV-be nem csak az van, hogy xy jogi egyetem végeztél és ennyi mert ez a jogászok 100%-ra igaz, tehát ha egy helyet megpályáznak 30-an mondjuk biztosan nem téged vesznek fel (jogászoknál nagy a verseny). Egy kisebb ügyvédi irodánál ezek mondjuk nem szempontok, de olyanba meg nem is szabad elmenni mert az lesz, amit írtál és semmit sem tanulsz. Közepes vagy nagyobb ügyvédi irodába érdemes próbálkozni ott érdemi feladatod van és tényleg tanulsz is valamit, nagy eséllyel maradhatsz is később ott, szóval karriert valami nevesebb irodában próbálj csinálni ne ilyen kis ügyvédeknél...
2019. jún. 29. 07:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Vállalathoz nehéz jogászként bejutni mert annyira sok jogászt nem igényel a vállalat jogi osztálya, ez nem olyan mint a mérnöki irány, hogy mindig keresnek és viszonylag sok kell belőle.

Az a másik, hogy nem tudom mennyire vagy tisztában vele de a vállalatok jogi feladatait sokszor kiszervezik nagyobb irodáknak, ha egy multi vállalatról beszélünk nagy eséllyel egy nemzetközi ügyvédi iroda fogja intézni az ügyüket (ők ebből élnek).

+ Mivel ott alkalmazott vagy jogászként, így azért biztos állás viszonylag biztos fizetéssel, sokakat csábít, nem kell ügyvédként azon izgulni vajon a havi bevétel az ügyfelek után elég lesz-e.

2019. jún. 29. 08:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Próbálkoztam nemzetközi ügyvédi irodáknál is. Vagy még esetleg megpróbálom azt, hogy nem jogi munkára, hanem bármilyen más munkakörbe jelentkezek nagyobb cégekhez.
2019. jún. 29. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!